Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavonski Brod

Do daljnjeg se odgađa otvorenje novog kompleksa gradskih bazena

bazeni slavonski brod
Ivica Galovic/PIXSELL
21.06.2013.
u 21:44

Ostaje upitno dovršenje i financiranje svih projekata iz gradskog proračuna, pa tako i otvorenje novoizgrađenih gradskih bazena

Izgleda da su se Brođani još jednom razočarali u vlast koju su si sami birali, jer iako je ljeto i sezona kupanja uvelike počela skorašnje najavljeno i željno očekivano otvorenje kompleksa gradskih bazena na "Vijušu" čini se ostalo je samo puko obećanje i od toga do daljnjeg neće biti ništa, što je danas i dodatno potvrđeno.

Naime, nakon jutros neuspješno održane konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Grada Slavonskog Broda, na kojoj su vijećnici trebali usuglasiti svoje stavove oko formiranja novog Gradskog vijeća i izbora predsjednika, a nisu i dalje ostaje upitno dovršenje i financiranje svih projekata iz gradskog proračuna, pa tako i otvorenje novoizgrađenih gradskih bazena. Grad Slavonski Brod nema tijelo koje donosi važne odluke za normalno funkcioniranje, nema predstavničko tijelo građana i tijelo lokalne samouprave zaduženo za proračun, te njegovu raspodjelu i obavljanje povjerenih im poslova u skladu s Ustavom, zakonom i Statutom Grada Slavonskog Broda.

Međustranački politički interesi i ovaj su put urodili samo nepotrebnim gubitkom vremena i nastavkom slavonskobrodske agonije, koja je započela još za prošlog saziva Gradskog vijeća 18.prosinca neizglasavanjem prijedloga proračuna i dodjelom gradu povjerenika Vlade Republike Hrvatske za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća, a nastavljena privremenim financiranjem i radom gradskih službi u "hladnom pogonu" bez mogućnosti novih investicija i projekata. Današnja neuspješna sjednica biti će ponovljena, pa će tako i vijećnici još jednom polagati prisegu na kojoj su danas očito pali. Nova sjednica trebala bi biti sazvana u roku 30 dana, a ako ne uspiju ni tada još jedna u roku od mjesec dana, nakon koje u slučaju neuspjeha idu novi lokalni izbori za Gradsko vijeće Slavonskog Broda. -Nisam očekivao ovakvu situaciju.

Očekivao sam malo više ozbiljnosti. Građani Slavonskog Broda žele stabilno Gradsko vijeće kome su dali povjerenje. Očigledno je da za ovu sjednicu nije sve bilo odrađeno, pa je rezultat glasovanja ovakav kakav je. Vijećnici imaju priliku da ponovo razmisle što je najbolje za građane. Mislim da je od izbora bilo dovoljno vremena da se razmisli i formira Gradsko vijeće i da prepucavanja ostave za neka druga mjesta. Grad funkcionira na osnovu proračuna iz 2012 godine, troše se tzv. dvanaestine, a odrađuje se samo ono što je nužno. Moramo čekati Gradsko vijeće i novi proračun, nema nam druge. Bazeni ne mogu biti otvoreni bez Gradskog vijeća i proračuna. Te činjenice moraju biti svjesni i vijećnici. Jedan dio vijećnika je iz starog saziva i nije problem zaključiti gdje je ustvari problem. Na žalost, prisutan je nastavka stare politike. Svojom neozbiljnošću doveli su grad u položaj da ima povjerenika i neizglasan proračun. Što se tiče gradskih bazena sasvim je jasno, dok nemamo proračun ne možemo ni imati sredstva za nova zapošljavanja kako bi dovršeni bazeni mogli početi s radom - kaže gradonačelnik Mirko Duspara.

>>Slavonski Brod pun ljetnih sadržaja za mlade

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije