Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Peticija

Do autobusne stanice pješačimo i sat vremena, teško nam je

autobusni promet
MarkoJurinec/Pixsell
07.05.2010.
u 14:25

AP je spreman produžiti liniju prema Željeznici, ali samo uz sufinanciranje Grada Ivanca, poručuju iz AP-a

Srednjoškolci iz Ivanečke Željeznice hrabro se bore za poboljšanje svog "putujućeg" statusa. Ne čekajući da im problem povezan uz autobusni prijevoz riješe matični grad, mjesni odbor i roditelji, samoinicijativno su Autobusnom prometu Varaždin u stečaju predali potpisanu peticiju s molbom da im za koji kilometar produži autobusnu učeničku liniju.

– I ja sam jedna od učenika koji iz Ivanečke Željeznice svako jutro vašim autobusom putuju do srednjih škola u Varaždinu. Putujemo linijom Varaždin – Radovan – Margečan, a zadnja stanica je kod mosta preko rijeke Bednje u Željeznici. Problem je u tomu što ima nas nekoliko učenika koji živimo četiri kilometara dalje, a to znači da do stanice trebamo pješačiti. To nam je posebno teško u jutarnjim satima jer među nama ima i onih koji do autobusne stanice pješače i po sat vremena – napisala je srednjoškolka Nikolina Strugar.

"Stoga vas molimo da nam autobusnu liniju u polasku i povratku produžite tih nekoliko kilometara jer biste time nama, đacima putnicima, uštedjeli mnogo vremena i osigurali nam barem pola sata više sna", ističe se u Nikolininu dopisu varaždinskom AP-u.

Pismo su potpisali i svi ostali srednjoškolci putnici iz Željeznice. Onima koji bolje poznaju ovo područje zahtjev mladih i te kako je razumljiv. Naime, naselje Ivanečka Željeznica smješteno je u uskoj dolini uz istoimeni potok, s obje strane okruženoj šumovitim padinama Ivančice, a prostire se na kilometrima dugom potezu uz lokalnu cestu prema Prigorcu, kojom ne prometuje školska autobusna linija.

– AP je spreman produžiti liniju prema Željeznici, ali samo uz sufinanciranje Grada Ivanca – poručio je voditelj nabave i prometa AP-a Edo Rajh te predložio da se o tomu što prije organizira sastanak svih zainteresiranih strana.

Kako bi se pronašlo optimalno rješenje za srednjoškolce iz Željeznice, zauzimaju se i u ivanečkim gradskim službama, no kako je riječ o prijevozu srednjoškolaca koji Grad realizira u suradnji s Varaždinskom županijom, dogovoreno je da će se prethodno o svemu konzultirati sa županijskim Uredom za prosvjetu.

AP je odgovorio na pitanje gradskoga vijećnika Dražena Piskača o mogućnostima poboljšanja sadašnjih loših autobusnih veza nedjeljom prema Varaždinu i Klenovniku.

– Većina linija iz Ivanca nedjeljom za AP nije rentabilna i ispod je granice isplativosti pa je zato i nedjeljnih polazaka manje – izjavio je Edo Rajh.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije