Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori u DS-u

Đilas vodi demokrate, Tadić u Vijeću Europe?

Boris Tadić
AFP/PIXSELL
25.11.2012.
u 20:03

Dragan Đilas izabran je za predsjednika DS većinom glasova delegata izvanredne izborne skupštine te stranke

Demokratska stranka izabrala je u Beogradu nasljednika Borisa Tadića. To je aktualni gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, kojemu je jedini protukandidat bio Branimir Kuzmanović, predsjednik beogradske općine Vračar. Tadić je na izvanrednoj izbornoj skupštini rekao da će DS imati legitimitet za preuzimanje vlasti u Srbiji.

Dragan Đilas izabran je za predsjednika DS većinom glasova delegata izvanredne izborne skupštine te stranke. Za njega je glasovalo 2.386 delegata, a za njegovog protukandidata Branimira Kuzmanovića 368 delegata.

– Ako DS još više bude razvijao diskusiju unutar sebe i sposobnost da se mijenja, samo tako će imati legitimitet da preuzme vlast na idućim izborima. Ako ne bude imao tu snagu, platit će cijenu kao što je već plaća – DS se ne smije prilagođavati okolnostima i dnevnim tokovima, DS je osnovan da izgradi mir, stabilnost, pravdu i provodi reforme – kazao je Tadić, za kojega su neki mediji prenijeli kako bi mogao postati glavni tajnik Vijeća Europe.

Tadić se nije kandidirao za predsjednika demokrata, no izabran je za počasnog predsjednika stranke, a Đilas je kazao da se DS mora ispričati građanima koji su ga podržavali jer nisu učinili sve što su mogli u borbi s velikom krizom.

Ključne riječi

Komentara 1

SE
sestrićna
20:45 25.11.2012.

ma sve junačina do junačineee...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije