Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDAN OSUĐEN DOŽIVOTNO

Strava u Švedskoj: Djevojka (15) optužila taksista za silovanje, njena braća ga objesila

ilustracija
freepik.com
01.12.2023.
u 10:48

Najstariji brat, koji je tada imao 18 godina, osuđen je na doživotan zatvor, dok su ostali optuženici, svi maloljetnici u vrijeme događaja, dobili kazne između tri i četiri godine u ustanovi za mlade prijestupnike.

Četiri tinejdžera, od čega trojica braće, i 15-godišnja djevojka osuđeni su na sudu u Švedskoj za ubojstvo taksista kojeg je ona optužila za silovanje. Taksist je pronađen obješen u prirodnom rezervatu u središnjoj Švedskoj u ožujku. Sud u Uppsali ustvrdio je da je zbog ranijih optužbi u vezi s djevojkom ondje namamljen obećanjem seksualnih usluga. 

Najstariji brat, koji je tada imao 18 godina, osuđen je na doživotan zatvor, dok su ostali optuženici, svi maloljetnici u vrijeme događaja, dobili kazne između tri i četiri godine u ustanovi za mlade prijestupnike. Tri starija brata proglašena su krivima za ubojstvo, dok su djevojka i njezin dečko, koji su imali 15 godina u vrijeme ubojstva, osuđeni za pomaganje i poticanje na ubojstvo, piše BBC.

Tijelo taksista pronađeno je obješeno o drvo, a sud je zaključio da su počinitelji pokušali prikriti zločin kao samoubojstvo. Iako su svi tinejdžeri negirali umiješanost, sud ih je osudio na temelju posrednih dokaza, uključujući poruke između njih koje su predstavljene kao dokaz zavjere za ubojstvo.

Jedna od poruka poslana četiri dana prije nestanka žrtve glasila je: "Moja braća idu se naći s mojim silovateljem." Razmjena poruka između braće sugerirala je planiranje ubojstva, a jedan od braće napisao je: "Trebali bismo odraditi petak (dan ubojstva, op.a.)." Nakon zločina, jedan od braće prebacio je novac s bankovnog računa žrtve. 

VEZANI ČLANCI:

Djevojka je negirala da je znala da su braća namjeravala ubiti muškarca, rekavši da je samo mislila da će ga pretući. Ali Lars Holmgard, predsjednik Okružnog suda u Uppsali, presudio je da su braća planirala ubojstvo čovjeka barem od trenutka kada su kupili uže pronađeno na mjestu gdje je umro. "Plan je morao biti da žrtva bude obješena o uže, smatra sud", kazao je šef Suda. 

VIDEO Djevojka optužena za ubojstvo ruskog blogera, pojavila se pred sudom

Komentara 3

Avatar Svračak
Svračak
19:44 15.12.2023.

Čisti Šveđani. Oni su poznati u Europi po tome da imaju četvero i više djece i krvno osveti.

Avatar bender
bender
11:43 01.12.2023.

Laponci?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije