Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neobične izrasline

Djevojčica (10) iz Bangladeša prva je u svijetu ženska osoba sa sindromom 'čovjek-drvo'

čovjek-drvo
Foto: Screenshot YouTube
01.02.2017.
u 10:56

Liječnici se nadaju kako djevojčica ima manje agresivnu verziju bolesti i da će se brzo oporaviti

Kada joj prije četiri mjeseca na licu izrasla kora nalik bradavici, otac 10-godišnje Sahane Khatun nije se zabrinuo. No nakon što se ta kora počela širiti po licu, odmah je pojurio na jug Bangladeša do glavnog grada Dhake potražiti liječničku pomoć. 

Liječnici sada strahuju kako je 10-godišnja djevojčica prva ženska osoba u svijetu sa sindromom "čovjek-drvo", piše BBC

Ako je njihova dijagnoza točna, bit će jedna od vrlo malo bolesnika u svijetu koji pate od bolesti nazvane epidermodysplasia verruciformis. To je, naime, rijetka genetska bolest koja proizvodi ljuskave, nalik na koru izrasline koje najviše pogađaju ruke i noge. Samo nekoliko ljudi u svijetu ima takvu bolest.  

Za njenoga oca slaba je to utjeha. 

– Vrlo smo siromašni. Moja kći izgubila je majku kada joj je bilo samo šest godina. Uistinu se nadam da će liječnici uspjeti ukloniti koru s predivnog lica moje kćeri – rekao je Mohammad Shahjahan. 

Liječnici se nadaju kako djevojčica ima manje agresivnu verziju bolesti i da će se brzo oporaviti.  

>> Čovjek-drvo napokon će na operaciju, uklonit će mu 5 kilograma izraslina

Komentara 3

CE
Cetijus
15:21 01.02.2017.

Sretno malena, želim ti brzo ozdravljenje

ST
streetboy
13:30 01.02.2017.

Epidermodysplasia verruciformis , izrasline su zapravo bradavice. U početku su najčešće benigne ali kasnije mogu biti maligne pogotovo ako se izlažu sunčevoj svjetlosti. Radi se o genskoj mutaciji .

BA
baniček
13:18 01.02.2017.

barem neće niakd pokušat popušit...cigaru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije