Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Advent u Varaždinu

Djed Mraz u "londoneru" vozi djecu oko varaždinske jezgre

'15.12.2010. Korzo, Varazdin, Djeca djecjeg vrtiva Varazdin provozali su se centrom grada u najstarijem double deckerom u Hrvatskoj Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
15.12.2010.
u 15:00

U panoramski razgled kreće se od katedrale svakoga dana od 15.30 sati sve do kraja godine

Popularni double-decker u vrijeme "Adventa u Varaždinu" upotpunjava blagdansku čaroliju obojen u crveno, ukrašen pahuljicama i nasmiješenim djedicama. Da bi atrakcija bila veća, za volanom s desne strane sjedi Djed Mraz. Prva mu je stanica kod katedrale odakle velike i male Varaždince i njihove goste vozi oko jezgre baroknog grada, a vožnja traje dvadesetak minuta.

– Autobus ima 60 mjesta, a dnevno ima pedesetak putnika – ističe Slavica Bregović, glasnogovornica AP-a u stečaju. Dodaje da će popularni "Mrazobus" iduće godine proslaviti 50 godina te da će taj jubilej, ujedno i najstarijeg takvog autobusa u Hrvatskoj, obilježiti raznim aktivnostima. Inače, bus je iz Londona u Varaždin stigao 1995. godine i odonda je bio korišten tek kao usputna atrakcija, a za 50. će rođendan dobiti status kakav zaslužuje. U panoramski razgled s atraktivnim prometalom može se svaki dan od 15.30 sati svakih pola sata, a karta stoji 5 kuna. U vožnji Mrazobusom uživali su klinci iz gradskog vrtića Aleja koji su na Korzu pjevali, plesali i družili se s Djeda Mrazom, a zatim se popularnim "londonerom" vratili u vrtić.

a Osamstotinjak sretnika malih i velikih provozat će se besplatno ove subote i nedjelje Tin expressom. Besplatnu vožnju posebnim vlakom u kojima će najmlađe putnike slatkišima razveseliti Djed Mraz Varaždincima organiziraju Hrvatske željeznice, a platio ju je odjel za socijalnu skrb Grada Varaždina. Oni koji su uspjeli rezervirati kartu putovat će za vikend uz božićne pjesme od Varaždina do Čakovca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije