Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAD NEĆE DRUGAČIJE

Djed Božićnjak u Buzet stigao na tovaru

23.12.2008.
u 16:48

Kako ove godine nema snijega, Djed Božićnjak je u utorak navečer u Buzet stigao na voziću i tovariću. Jeleni su mu, kaže, negdje pobjegli, pa je zato putovao sporo. No velik broj godina i dug put crvenog djedicu nije spriječio da mnogobrojnim mališanima koji su ga s nestrpljenjem dočekali ispred Narodnog doma donese punu vreću bombona i pun vozić kolača.

Veliko uzbuđenje
Neka su djeca od radosti i uzbuđenja zaplakala, a druga su poželjela dotaknuti djedičinu bradu ne bi li se uvjerili da je on pravi Djed Božićnjak. A prije dolaska bradatog djedice sa Sjevernog pola djecu su zabavljali božićni vilenjaci Edmund, Elmoro i Smokvant.

Oni su si, za tu priliku, sami sašili kostime, za što im je bilo potrebno čak pet dana. - Kostimi su kućna radinost. Sastoje se od kape s praporcem, prugastog šala, haljine-pregače i navijenih čizmica s praporcem, da nam se prsti ne bi sledili na dugom putu, ispričali su božićni vilenjaci.

Vilenjaci iz priče
Kako bi stigli u Buzet, pobjegli su iz božićne priče, a mali istarski grad su izabrali jer su čuli da djeca na sjeveru poluotoka jako vole slušati priče. Iako su mnogi pomislili da im pričamo bajku, prevarili su se. Djed Božićnjak i vilenjaci stvarno su gostovali u Buzetu. I to ne samo u utorak, nego i srijedu navečer, a gostovat će i danas.

Za male božićne radosti za djecu i velike pobrinulo se Pučko otvoreno učilište Augustina Vivode iz Buzeta, koje je organiziralo trodnevno druženje s novogodišnjim likovima iz bajki i dječje božićne radionice na otvorenom.

U okićenom predvorju doma našao se i štand Društva Naša djeca iz OŠ Vazmoslava Gržalje, na kojem su osnovnoškolci prodavali novogodišnje ukrase i čestitke. Sav prikupljeni prihod Društvo će donirati svom malom sugrađaninu Davidu Krušvaru, kojem su transplatirana jetra.

Buzet je tako na nekoliko sati postao grad iz bajke, a najmlađi Buzećani likovi, akteri novogodišnjih čuda. Na povratku Djeda Božićnjaka u svoj daleki dom, djeca su izrazila želje za božićne darove, na što im je bradati djed obećao kako će se vidjeti uskoro, u njihovim domovima, kada se kroz kamin spusti na njihova ognjišta.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije