Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Engleski političar

'Djecu s posebnim potrebama treba uspavati, previše koštaju državu'

kolica
DPA/PIXSELL
28.02.2013.
u 09:41

Vijećnik iz engleskog okruga Cornwall, Colin Brewer, našao se u centru skandala zbog izjave da "djecu s posebnim potrebama treba uspavati"

Vijećnik iz engleskog okruga Cornwall Colin Brewer našao se u središtu skandala zbog izjave da "djecu s posebnim potrebama treba uspavati", piše BBC.

Brewer je to kazao jednoj članici humanitarne udruge te objasnio da djecu treba uspavati zato što državu stoje previše novca. Humanitarki je to kazao još 2011. godine. Zbog te izjave podnio je ostavku te rekao da se vjerojatno neće kandidirati na izborima u svibnju.

"Pogriješio sam, priznajem"

– Pogriješio sam, priznajem. I dalje ću se ispričavati – kazao je Brewer. Predsjednik udruge za pomoć djeci s posebnim potrebama iz Cornwalla Steve Paget kazao je da je Brewer napokon "shvatio o čemu je riječ i podnio ostavku".

– Ta situacija nikada nije trebala doći do ove faze. Javno pozivam vijeće da za sve vijećnike organizira radionicu o jednakosti osoba s posebnim potrebama – rekao je Paget i dodao kako je zaprepašten time da je vijećniku trebalo tako dugo da shvati.

Brewerova izjava ugledala je svjetlo dana kada je udruga podnijela službenu pritužbu. Brewer je potom napisao službenu ispriku. Članica udruge Theresa Court kazala je da je bila "potpuno zapanjena" kada je čula taj "izopačeni komentar".

>>Tužna sudbina siročadi – najteže djeci s posebnim potrebama

Komentara 5

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
09:59 28.02.2013.

Nažalost, način na koji se tretiraju ustanove tog tipa kod nas pokazuje kakvo je razmišljanje - isto takvo kakvo je ovaj gore glasno izrekao. Samo što se tu radi "diskretno", uskraćuješ prava, uskraćuješ sredstva, stručnu pomoć..... Na kraju se to svodi na isto. Sličan stav je i prema umirovljenicima - ne donose nikakvu korist, samo su trošak..... Samo treba diskretno provesti kampanju tijekom nekoliko godina i "obraditi" ljude da to prihvate kao normalno i jedino rješenje.

LE
Leoness
10:06 28.02.2013.

monstrum, dostojan učenik dr. Mengelea...

DU
Deleted user
11:08 28.02.2013.

Zašto se ispričava? Tako razmišljaju svi korijenjem vezani uz novac. Za mene je neprihvatljivo da se dvojica vjenčaju i posvoje dijete, ili ga kupe, zapravo za većinu hrvatskog stanovništva to je neprihvatljivo, ali pita li se nas većinu išta? Mi Mi ne znamo dalje od nosa, stoga moramo plaćati prosvjetitelje. Inače, osobe s posebnim potrebama doživljavam kao čistu ljubav, a ljubav se ne može procijeniti ničim materijalnim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije