Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
roditelji u šoku

Dječaku (5) naplatili kaznu jer se nije pojavio na rođendanu vršnjaka

rođendan,kazna,Alex Nash
Foto: Youtube Screenshot
1/2
20.01.2015.
u 09:37

Majka dječaka koji je slavio rođendan odlučila je ''globiti'' roditelje mališana koji se nije pojavio na zabavi

Neodlazak na rođendansko slavlje vršnjaka izazvao je pravi šok u obitelji jednog britanskog petogodišnjaka kada je njegovim roditeljima, piše ABC News, poslana uplatnica za plaćanje ''kazne'' u iznosu od 15,95 funti (oko 160 kuna).

Maleni Alex propustio je pojaviti se na rođendanu vršnjaka u vrtiću u Cornwallu, a nekoliko dana poslije kući se vratio s velikom smeđom omotnicom. Kada su je otvorili, roditeljima Dereku Nashu i Tanyi Walsh nije trebalo dugo da se naljute. U njoj je stajala faktura, odnosno uplatnica na spomenuti iznos koju je poslala Julie Lawrence, majka dječaka čiji je rođendan Alex ignorirao.

– U njoj je bilo navedeno da moramo platiti globu za sinovljev nedolazak. I to je bio pravi račun sa službenim detaljima, uključujući njene bankovne podatke i e-mail adresu – kazao je razočarani otac Nash BBC-ju. Ispričao je da je otišao do gospođe Lawrence te joj u bijesu kazao kako od njega ''neće dobiti niti peni'', a cijeli je slučaj prijavio i odgajateljima u vrtiću. Tvrdi da on i supruga nisu pronašli pozivnicu za rođendan te kako je njihov sin isti dan imao dogovoren odlazak na drugo slavlje. Naravno, o tome nisu obavijestili Lawrence koja im sada prijeti odlaskom na sud. Nesvakidašnji slučaj komentirala je stručnjakinja za ponašanje Jacqueline Whitmore.

– Ovo je prvi put da sam čula kako je netko odlučio ''globiti'' goste za nepojavljivanje. To je jako loša odluka – kazala je Whitmore. Objasnila je da Whitmore ima biti pravo ljutita na dječakove roditelje jer je nisu unaprijed obavijestili o nedolasku, a mogli su. Ipak, to ne opravdava njeno ponašanje, kaže Whitmore.

– U ovakvim situacijama najbolje je opredijeliti se za kurtoazno rješenje. Umjesto fakture, gospođa je roditeljima trebala poslati poruku sljedećeg sadržaja: ''Žao mi što vaše dijete nije moglo doći na zabavu moga sina. Nažalost, morala sam snositi troškove njegova nepojavljivanja. Cijenila bih kada biste ih mogli pokriti potpuno ili djelomično – savjetovala je Whitmore. Roditeljima je poručila i da ubuduće unaprijed kontaktiraju s drugim roditeljima i najave nedolazak te tako izbjegnu eventualne neugodnosti.

>>Norvežanin kažnjen jer nije odradio ugovor o naručenom ubojstvu

>>Otac uz pomoć prometne policije oduševio kćer

Komentara 3

HL
hlibit
14:44 20.01.2015.

...kaj je to u Skotskoj bilo?

FO
fora245
12:12 23.01.2015.

ona je imala troskove i sto sada pa na troskove je trebala biti spremna ali ona ocito nije.ili mozda nitko nije ni dosao na slavlje e pa onda neka preispita sebe pa dijete ZASTO

Avatar jigaboo
jigaboo
18:42 21.01.2015.

I sto sad, ja to procito jos prije dva dana u daily mailu. nisu svi nepismeni pa im trebaju sasjkace google translate iz stranog tiska

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije