Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznao je djelo

Dječak iz Slavonije zvao policiju: Otac (39) istukao sina (14), prijeti mu zatvorska kazna

Operativno-komunikacijski centar policije 192
Sanjin Strukic/PIXSELL
27.09.2023.
u 12:46

Otac (39) je uhićen nakon što je u obiteljskoj kući istukao svog 14-godišnjeg sina koji je odmah pozvao policiju. Sada mu prijeti zatvorska kazna.

Prema optužnici, 39-godišnji muškarac početkom kolovoza zbog neposluha odlučio je fizički kazniti sina (14). Sve se dogodilo u jednom slavonskom selu, a dječak je odmah pozvao policiju. "Iako svjestan da time ugrožava djetetovo zdravlje, odgoj i razvoj, zbog neposluha ga je kaznio udarivši ga više puta šakama po glavi i tijelu, nanijevši mu time lake tjelesne ozljede u vidu ogrebotina kože lijeve strane vrata i ogrebotina kože desne nadlaktice. Dakle, kao roditelj zlostavio je dijete, pa je time počinio kazneno djelo protiv braka, obitelji i djece, povredom djetetovih prava", navodi se u optužnici koju je protiv njega podiglo državno odvjetništvo za mladež, prenosi portal Danica

Otac je priznao počinjenje djela koje je pravdao provokacijama od sina. Istraga je pokazala da je dječak zadobio lake tjelesne ozljede. Optužnica predlaže da se oca osudi na godinu dana zatvora u koji neće morati ići ako u roku od godinu dana ne počini isto ili slično djelo. 

VEZANI ČLANCI 

Komentara 12

ŠA
Šaraf
12:56 27.09.2023.

Onda če če sudac ili socijalni radnik izdvojiti svoje dio plaće pa se brinuti o tome djetetu to bi bilo pošteno

DE
Demokratura
13:18 27.09.2023.

Da sam za neke stvari u mladosti dobio batine od roditelja,pa i teže, bio bih im sad dok znam nešto, zahvalan..ali ok razumijem nisu me usmjerili uvijek nego me život puno teže udarao i učio...

AC
acer7
12:52 27.09.2023.

nek se mali lijepo od seli i gotovo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije