Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBOJSTVA POVEZANA S DROGOM

Dječak (14) nadimka 'El Chapito' uhićen u Meksiku zbog ubojstva osmero ljudi

Authorities work the scene where two of four Americans kidnapped by gunmen were found dead, in Matamoros
Foto: DANIEL BECERRIL/REUTERS/PIXSELL/Ilustracija
1/3
17.03.2023.
u 08:01

Motiv ubojstava nije javno objavljen, no bande povezane s drogom u Meksiku često sudjeluju u otmicama i naručenim ubojstvima. Osim toga, ubijaju rivale koji prodaju drogu na njihovom teritoriju.

Meksičke vlasti uhitile su 14-godišnjeg dječaka nadimka "El Chapito" zbog ubojstva osmero ljudi. Ubojstva su se dogodila u blizini Mexico Cityja, a povezana su s drogom, priopćio je federalni Odjel za javnu sigurnost. Dječak je navodno stigao na motociklu i otvorio vatru na obitelj u siromašnom predgrađu Chimalhuacan. Osim dječaka, u vezi s ubojstvima uhićen je i jedan muškarac. Također, sedam drugih članova bande uhićeno je pod optužbama povezanima s drogom.

Žrtve su, u vrijeme napada, imale zabavu u svojoj kući, navodno povodom rođendana. U napadu je ranjeno petero odraslih osoba i dvoje djece. Dječakovo ime nije objavljeno, ali njegov je nadimak referenca na zatvorenog narkobosa Joaquina "El Chapo" Guzmana, piše ABC News.

Motiv ubojstava, također, nije javno objavljen, no bande povezane s drogom u Meksiku često sudjeluju u otmicama i naručenim ubojstvima. Osim toga, ubijaju rivale koji prodaju drogu na njihovom teritoriju.

U Meksiku, kako ističe ABC News, već je bilo slučajeva da su djeca sudjelovala u ubojstvima. Primjerice, 2010. godine uhićen je 14-godišnjak nadimka "El Ponchis" koji je tvrdio da je otet u dobi od 11 godina i prisiljen raditi za kartel. Rekao je da je sudjelovao u najmanje četiri odrubljivanja glava. Nakon uhićenja, otkrio je kako je bio drogiran te kako je zločine počinio pod prijetnjom. 

VIDEO Detalji stravičnog ubojstva u Njemačkoj: TikTok svađa pretvorila djevojčice u ubojice?

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
09:05 17.03.2023.

Nema goreg neprijatelja od indoktriniranog siromašnog djeteta kojemu su tijekom ispiranja mozga dali oružje u ruke, obukli ga i dali mu džeparac. Svjedočanstva su stravična, počev od 2. s. rata na prostoru tada Kraljevine Jugoslavije, preko palestinskih borbenih grupa s početaka Intifade, Crvenih Kmera, ISIL - a do današnjih latinoameričkih bandi i narko kartela, te afričkih privatnih vojski koje novače djecu baš iz tog razloga što su bezobzirna i neosjetljiva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije