Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA

Iz jame izvukao tijelo malog brata. Majka: Šokirana sam. Igrali su se i odjednom je starijih sin vrisnuo

utapanje
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/6
01.02.2016.
u 18:34

Župnik don Željko Kuten, očajan je zbog tragedije. U liječničkoj se ordinaciji i onesvijestio

U malenom bunaru pokraj župnog dvora u župi Sveti Juraj u Lešću na Dobri kod Generalskog Stola utopio se dječak od godinu i sedam mjeseci. Nesretni je događaj danas poslijepodne šokirao mještane sela Gorinci, mjesta u kojem se tragedija dogodila, ali i stanovnike okolnih naselja. U tom je selu dječačić živio s roditeljima i starijim bratom koji ima pet i pol godina. O nesretnom događaju policiju su obavijestili iz Doma zdravlja u Generalskom Stolu kamo je očajna majka u ponedjeljak oko 13 sati dovela malenog dječačića. Pokušali su ga reanimirati, ali je, nažalost, preminuo.

– Šokirana sam, još uvijek ne vjerujem da mog djeteta nema. Igrali su se on i brat na dvorištu, ispred dvora i odjednom je starijih sin vrisnuo. Došla sam do malenog bunara koji je bio pokriven daskama i vidjela starijeg sina koji je malenoga izvukao iz hladne vode. Odmah sam ga uzela, ubrzo je došao i župnik i odnijeli smo dijete liječnici. Ona je napravila sve što je mogla, ali mom sinu nije bilo spasa. I dok smo se vozili u ambulantu voda je izlazila iz njega – kazala nam je očajna majka Mihaela B.

U to vrijeme otac Ivan bio je na poslu u Karlovcu. Majka se iz Međimurja doselila u Gorince prije nekoliko godina sa starijim djetetom. U župni dvor se sklonila uz pomoć udruge Betlehem koja pomaže majkama s djecom koje su obitelji odbacile. U župnom je dvoru ostala živjeti i pomaže u održavanju dvora, kuha za starije koji žive u dvoru, a obitelj pomaže i župniku koji ima 20 ovaca. Tu se udala za Ivana, oca stradalog dječaka. Njena su se djeca, kaže očajna majka, i inače igrala na dvorištu župnog dvora, veseli su dječaci i živahni, a trenutak u kojem su ostali bez nadzora i dogodila se tragedija, kaže nikada neće zaboraviti.

- U tom malenom bunaru, dubokom niti metar, bila je voda za zalijevanje vrta i djeca su se često tamo igrala. Nikada do sada nije bilo problema. Znali su i pomicati daske s poklopca – dodala je majka.

Župnik don Željko Kuten, očajan je zbog tragedije. U liječničkoj se ordinaciji i onesvijestio zbog šoka jer djetetu nije bilo spasa. 

Policija je u sklopu istrage ispitala roditelje djece, a Gordana Križanić, županijska državna odvjetnica koja je provela istragu, naložila je obdukciju tijela dječaka na Zavodu za sudsku medicinu.

>> Najmlađi sin gledao je kako roditelji iz vode izvlače tijela braće

>> Pokopana braća koja su se utopila u zaleđenom ribnjaku

Komentara 6

Avatar plavusha_1984
plavusha_1984
18:54 01.02.2016.

Bože majci daj snage, a njenog malenog andjela cuvaj (i daj molim Te da ovakvih tragedija bude što manje).

Avatar babas
babas
19:10 01.02.2016.

Što reći? Neozbiljni roditelji,u bunaru sa metar vode se i stariji sin može utopiti,a kamo li ne beba. Trebalo je to pošteno zatvoriti teškim željeznim pokrovom,a ne da djeca guraju daske.

GR
grm
19:35 01.02.2016.

Ne razumijem zasto nekima nije na prvom mjestu sigurnost njihovog najveceg blaga!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije