Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
plaće i otpremnine

"Đakovština – logor Vlade RH", poručuju prosvjednici

Radnici Đakovštine u Saboru (1)
Foto: PAtrik MAcek/PIXSELL
1/12
Autori: mvi/VLM, iba/VLM
19.10.2011.
u 11:06

"Kruha, kruha, gospodarice – i mi bi jeli" samo je jedan od transparenata "ženi srca kamenoga"

Svoj cilj odlaska u Zagreb, bivši radnici Đakovštine su ispunili. Nakon jednosatnog sastanka s predsjednikom RH Ivom Josipovićem radnička glasnogovornica Sanja Katić kratko je rekla: "Posao smo obavili, a reakcije ćemo vidjeti".

- Predsjednik je dobro upoznat s našim problemom. Zamolio je da mu damo dva do tri dana vremena, pa će nam se javiti. Stalo mu je da nam pomogne, ali mora vidjeti u kojem smjeru je to moguće. Više od toga nismo ni očekivali. Drago nam je zbog toga jer imamo osjećaj da je nekome stalo do nas - dodala je Katić.

Bivši radnici Đakovštine dio današnjih prosvjeda "preselili" su u Zagreb. Nakon Europskog doma, stigli su pred Sindikat PPDIV-a jer smatraju kako "su na njihov nagovor izglasali stečaj koji ih je grunuo u rupu".

- Uvečer se vraćamo u Đakovu u naš Vladin logor. S prosvjedima nastavljamo, osluškivat ćemo rezultate naše posjeta Zagrebu - zaključila je Katić

Radnici Đakovštine, njih 40-ak, stigli su jutros u Zagreb. Sat vremena prosvjedovali su ispred sjedišta Delegacije Europske unije, a zatim su primljeni na razgovor. Predstavnica radnika Sanja Katić, javlja Dnevnik.hr, objasnila je da su Delegaciju EU izabrali upravo zbog premijerkinih stalnih pohvala veza s Bruxellesom.

– Došli smo pred vrata Delegacije Europske unije, možda je njihovo srce mekše – kazala je Katić. Radnici Đakovštine ne traže zadiranje u proračun ili bilo koji drugi fond nego traže 26 milijuna kuna duga za neisplaćene plaće i otpremnine.

Primio ih je zamjenik europskog veleposlanika, javljaju 24 sata, te im je naglasio da ih podupire.

– Sve one koji u Saboru kažu da mi izvodimo performanse pozivam da s nama provedu jednu noć na minus četiri stupnja – objasnila je predstavnica radnika.

Nakon sastanka u uredima europske delegacije radnici Đakovštine uputili su se do sjedišta HDZ-a gdje su poručili da su i oni građani ove države.

Radnici uzvikuju parole poput "Danas mi, sutra vi", a nose transparente s natpisom "Đakovština – logor Vlade Republike Hrvatske", "Ženo srca kamenoga" te "Kruha, kruha, gospodarice – i mi bi jeli".

Otišli su i ispred sindikata PPDIV-a gdje su poručili da su ih sindikati napustili kada su ih najviše trebali.

Grupa bivših radnika Đakovštine u sklopu svog prosvjeda došla je i do Sabora, ali su ih pustili samo na kavu sa zastupnicima. Nazočili su HDSSB-ovoj konferenciji za novinare.

 

Ključne riječi

Komentara 53

FL
flok
18:29 19.10.2011.

što su bivši radnici peveca onda budale što nisu činili ove cirkuse

OG
Oger
11:22 19.10.2011.

A gdje ostade Jaca? U nekoj misjoj rupi?

CI
civija
11:48 19.10.2011.

Todorić je odvezao pšenicu iz silosa---110 šlepera Nažalost--javna tajna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije