Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
virovitički hdz

Đakić: Priznajemo, pobijedili su, no izbori su bili neravnopravni

josip đakić, ivica kirin
Marija Lovrenc/VLM
14.12.2011.
u 13:38

Predsjednik županijskog ogranka stranke smatra da je kampanja bila "na rubu legitimnosti".

Županijski ogranak HDZ-a u srijedu je u Virovitici na konferenciji za novinare komentirao rezultate izbora na kojima su u IV. izbornoj jedinici dobili oko 23 posto glasova.

– Priznajemo koaliciji da su pobijedili, mi im čestitamo. To je volja građana koja je neosporna. Ipak, teško je razumjeti takvu volju građana koja se dogodila u Virovitičko-podravskoj županiji s obzirom na to da smo cijelo ovo vrijeme bespoštedno radili u njihovu interesu – kazao je Josip Đakić, predsjednik županijskog ogranka stranke. Dodao je da su rezultatima izbora, s obzirom na uvjete u kojima je kampanja vođena, u HDZ-u zadovoljni.

– Ako ćemo objektivno, ova kampanja zbog neprestanog curenja iskaza istraga i medijskog linča koji je konstantno bio tu, uopće nije vođena u normalnim uvjetima i bila je na rubu legitimnosti. Moramo priznati da su ovi izbori bili neravnopravni – smatra Đakić koji je dodao da političkim pobjednicima čestita, ali im i iskreno poručuje da u njihovu dosadašnjem radu na županijskom području nije pronašao pozitivne rezultate.

– Ja ne prepoznajem što su to dobro učinili u ovom vremenu, osim stalne kritike kojom su se osvrtali na dobar rad koji je odrađen – kazao je Đakić.

HDZ-ovci su istaknuli da im nakon državnih izbora predstoji vrijeme unutarstranačkih promjena te da će mjesto dati mladim i perspektivnim članovima. O ostavkama na mjesta u stranci zbog rezultata na izborima ne razmišljaju, rekli su, te istaknuli da od nove vlade očekuju korektan odnos i potporu.

– Tražimo potporu za one projekte koje smo počeli i koji su važni za ovu sredinu. Oni ne smiju biti predmet političkog prepucavanja – istaknuo je Ivica Kirin, virovitički gradonačelnik i predsjednik gradskog ogranka stranke.

Ključne riječi

Komentara 119

VI
Visnjevac
09:59 16.12.2011.

Ljudi poput Dakica nebi smjeli imati mjesto u hrvatskom Saboru jer u tom slucaju Sabor sam sebe diskvalificira i gubi povjerenje gradana.

OM
omer
14:25 14.12.2011.

Kirin je sam priznao da je reketario novac i punio hdz-ove crne torbe po nalogu Sanadera ,i još uvjek je gradonačelnik Virovitice. Ovaj dvojac sa slike neprocjenjiva su vrjednost Virovitice,i oni će uvesti Virovitičane u svjetlu budučnost.

SA
sargu123
19:31 14.12.2011.

Đakiću, koliko si rakija danas popio ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije