Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HVALEVRIJEDNA AKCIJA

Dizalicom iz mora izvlače veći otpad

02.10.2022.
u 07:07

Na Čiovu se organizira velika akcija čišćenja u sklopu Večernjakove akcije 'Rezolucija Zemlja'

Više od 40 ronilaca i isto toliko volontera na kopnu očistilo je podmorje i obalu u Slatinama na otoku Čiovu. Izvukli su čak 4 tona otpada, između čega čak 150 odbačenih guma! Udruga za zaštitu kulturne i prirodne baštine iz istoimenog mjesta u suradnji s partnerima organizirala je, naime, veliku akciju čišćenja, a sve u sklopu velikog Večernjakova ekološkog projekta "Rezolucija Zemlja".

– Akcija čišćenja podmorja dosta je zahtjevna, došla nam je i brodica s dizalicom kako bi se iz mora mogli izvući veći komadi otpada. Samo smo čišćenje podijelili u četiri zone uz plažu, a timove su vodili domaći ronioci koji dobro poznaju teren – objasnila je Nikica Domić iz Udruge za zaštitu kulturne i prirodne baštine. Ističe da je ono što je počelo kao entuzijazam pojedinaca preraslo u veliku akciju pa su se tako akciji na kopnu pridružiti i brojni mještani te volonteri koji su razvrstavali otpad.

Također, u čišćenje su uključeni i najmlađi, za koje je pripremljena igra istraživanja.  Podsjetimo da se tijekom rujna i listopada u sklopu projekta "Rezolucija Zemlja" održava niz akcija čišćenja na Jadranu, a ovo je samo jedna od njih.

Pratite zelene teme na Rezoluciji Zemlja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije