Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sigurna radna mjesta
Povratak na članak

Divjak: Važno je da učenici pri upisu u srednju školu budu svjesni prilika na tržištu rada

''Osim osobnih prioriteta važno je da roditelji zajedno s učenicima donesu odluke o budućnosti svjesni prilika i mogućnosti na tržištu rada, a velika šansa leži upravo u strukovnom obrazovanju u čiju reformu ove godine ulažemo milijardu kuna iz EU fondova ''

Komentari 12

KO
kordunmoj75
10:54 27.06.2018.

Kako to da djeca sama sebi odedjuju smjer skolovanja,zar se za takvo nesto u Hrvatskoj ne pitaju nastavnici,pa onda profesori,kao i na zapdu.

VL
AA
aabbcc
20:39 26.06.2018.

Učenici, djeca su da upisuju skole koje su im odrasli pripremili a Divljak bi trebala da misli koje skole i gdje trebaju biti ,

VL
Avatar rijetko kulturan
rijetko kulturan
18:50 26.06.2018.

Još jedna koja se iz petnih žila trudi prestići Anemičnog i precjednicu...dakle, MINISTRICE OBRAZOVANJA, a da za promjenu država učini kakav plan? Znate, angažirate stručnjake iz potrebnih područja koji su kvalificirani analizirati i odrediti dugogodišnji plan, a ne da roditelji koji nisu kvalificirani dobiju ulogu kakve vidjelice. To se neće dogoditi jer bi to značilo da će neki nastavnici i profesori na pauzu zbog smanjenja ili povećavanja kvota u pojedinim školama pa bi moglo značiti gubitak izbora. Skandalozna izjava u svakom pogledu.

VL
KO
kordunmoj75
10:54 27.06.2018.

Kako to da djeca sama sebi odedjuju smjer skolovanja,zar se za takvo nesto u Hrvatskoj ne pitaju nastavnici,pa onda profesori,kao i na zapdu.

VL
KO
kordunmoj75
07:44 27.06.2018.

Buducnost nase djece po zavrsetku skolovanja,je Njemacka,Irska,Kanda......i tamo bih ministrica Divjak,trebala da odrzi sjednice,a ne u Hrvatskoj.

VL
Avatar lola lola
lola lola
18:45 26.06.2018.

Djeca upisuju ono sto zele. Ne zele biti mehanicari, tokari I slicno, a konobariti mogu I s indologijom, filozofijom I znanjem jezika.

VL
Avatar PLEN_KI_MOON
PLEN_KI_MOON
18:23 26.06.2018.

Klnci griješe što bjesomučno upisuju nešto što je sad u trendu ili jako traženo zanimanje za zaposlenje i onda dok završe školovanje i uhvate neku praksu več se zasiti tržište rada u tom području! Treba dugoročnije gledat i šire!

VL
DA
D_Alli
19:02 26.06.2018.

ovi od 70 bi trebali biti svjesni prilika na tržištu domova

VL
BF
bf2
18:40 26.06.2018.

ajmo svi u ekonomsku,komercijalnu ili gimnaziju. poslije svi na ekonomski faks,gimnazijalci dio na ekonomiju i pravo,dobar dio na filozofski odsjeke za zapadnoslavenske jezike,indologiju,klasičnu filologoju...pa jedno deset godina studija na državnoj sisi.zatim majka njemačka,konobarenje i čišćenje ureda i pljuvačina po državi koja im nije osigurala posao sa tako cjenjenim fakultetima (to se naravno ne odnosi na one koji se uspiju zavući u kojekakve "udruge",oni će pljuvati po državi,ali tu doma..)

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.