Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ja to mogu'

Dirljivo: Slijepi dječak napravio prvi korak sa bijelim štapom

slijepi dječak
Screenshot:YouTube
18.03.2013.
u 21:39

Malenom Gavinu Robertu Stevensu je Leberova kongenitalna amauroza dijagnosticirana dok je imao četiri mjeseca te ga je ostavila gotovo potpuno slijepim. No nije dozvolio da ga njegovo stanje zaustavi u istraživanju svijeta.

Dirljiva snimka pokazuje čudesan trenutak u kojem potpuno slijepi dječak prvi puta koristi bijeli štap kako bi \"istraživao svijet\", piše Daily Mail.

Malenom Gavinu Robertu Stevensu je Leberova kongenitalna amauroza dijagnosticirana dok je imao četiri mjeseca te ga je ostavila gotovo potpuno slijepim. No nije dozvolio da ga njegovo stanje zaustavi u istraživanju svijeta, a njegovi roditelji su kamerom \"uhvatili\" trenutak u kojem je napravio prvi korak bez ičije pomoći.

\"Ja to mogu\"

Snimka postavljena prije nekoliko dana na YouTubeu pokazuje kako dječak oprezno prilazi rubu pločnika te sa štapom \"ispituje\" područje. - Ja to mogu - objašnjava svojim roditeljima dok hrabro stupa na cestu.

LCA je rijetka nasljedna bolest oka koja obično osobu koja ju ima ostavi potpuno slijepom. Trenutno nema lijeka za tu bolest, iako je znanstvenici istražuju u nadi da će naći način da oboljela osoba barem nešto vidi.

Gavinovi roditelji iz Kalifornije su podijelili snimku kako bi pokazali njegov impresivan napredak i dali nadu drugim obiteljima djeve koja boluju od LCA. - Sretan je kada po prvi puta sam nešto napravi - rekla je Gavinova majka Jennifer.

>>Avion se srušio na kuće, dječak čudesno izbjegao smrt

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije