Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
večera u uredu predsjednika

Dirljiv susret Jadranke Kosor i Boruta Pahora: 'Sve prolazi, prijateljstvo ostaje'

Kosor i Pahor
Foto: Jadranka Kosor - Twitter profil
1/2
29.11.2022.
u 13:10

Boruta Pahora, predsjednika Slovenije u dva uzastopna mandata, što je ujedno i ustavni limit, zamijenit će u prosincu Nataša Pirc Musar

U Uredu predsjednika Zorana Milanovića u ponedjeljak je održana svečana večera u čast slovenskog predsjednika Boruta Pahora. Na večeri je bila i bivša premijerka Jadranka Kosor koja je na svom Twitteru objavila fotografije srdačnog susreta s kolegom i prijateljem. "Sve prolazi, prijateljstvo ostaje. Divan, za pamćenje susret s ⁦Borutom Pahorom⁩ na večeri u Uredu predsjednika RH", napisala je Kosor na Twitteru.

Podsjetimo, slovenski predsjednik Borut Pahor u posjetu je Hrvatskoj, što je ujedno i posljednji u inozemstvu na kraju svog drugog mandata. Pahor boravi u Zagrebu na poziv hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića. Hrvatski kolega ga je srdačno dočekao na Pantovčaku uz najviše državne počasti. Nakon sastanka na Pantovčaku, Pahor je položio vijenac ispred Spomenika domovini te se sastao s premijerom Andrejem Plenkovićem i predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem. 

U ponedjeljak je održana svečana večera kojoj će domaćin bio predsjednik Milanović. Danas je Pahor s Milanovićem sudjelovao na otvaranju foruma "Business Meets Politics – Energetika danas i sutra“ u organizaciji Slovensko-hrvatskog poslovnog kluba i slovenskog veleposlanstva u Hrvatskoj.

Boruta Pahora, predsjednika Slovenije u dva uzastopna mandata, što je ujedno i ustavni limit, zamijenit će u prosincu Nataša Pirc Musar. Bivši čelnik socijaldemokrata bio je i slovenski premijer od 2008. do 2012. Za vrijeme Pahorova mandata je 2009. sklopljen sporazum o arbitražnom rješavanju graničnog spora između Hrvatske i Slovenije. No Hrvatska se povukla iz arbitraže 2015. ocijenivši ju kompromitiranom nakon što je ustanovljeno da je slovenska strana utjecala na pojedine suce.

Video: Cijena vode u Zagrebu raste 20 posto, parkiranje skuplje u garažama

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar Dragovit
Dragovit
16:32 29.11.2022.

Ak' se oni nisu negdje onako zdravo-normalno pohvatali ... onda nije itko. ;) :D

V0
Vlaskoulicanec3.0
16:26 29.11.2022.

Nek je zadrži kod sebe...

DU
Deleted user
16:12 29.11.2022.

Kosorica im je dala tzv dimnjak i razgraničenje u Piranu po njihovj crti... zato ju grli...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije