Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Javna rasprava
Povratak na članak

Direktori TZ-a bez iskustva u turizmu? To je prilog općem neznanju!

Dio prigovora struke bit će uvažen; direktori će vjerojatno ipak morati imati iskustva u turizmu, ali ne i na rukovodećoj poziciji

Komentari 6

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
19:19 02.07.2017.

Pozicija "direktor" je znana samo u komunizmu. U svijetu su to MANAGERI, ciji uspjeh se razlikuje na znanju Managera da izaberu svoj tim strucnjaka iz te oblasti. Znanje ekonomije je takodjer esencijalno, daleko vise nego znanje o poslovima kojom sese tvrtka bav, jer cilj je unaprijediti ekonomski status a posljedicno i razvoj. Ljudima sa jos uvijek sfrj mentalnim sklopom je to nepojmljivo.

VL
NO
nogogaz
21:11 02.07.2017.

Važno da je naš...

VL
OS
osica
20:32 02.07.2017.

Ma kao da je važno iskustvo bilo gdje u bilo čemu, pa i u turizmu. Na TZ prije natječaja stoji "reserve". Najvažnija vam je veza, a sve ostalo je " parada natječaja, u kojem posao dobiva onaj kojeg predsjednik TZ,k TZ, a to je načelnik, gradonačenik i vezana ekipa oko njega .....izaberu , a "takav sluša za pet i kolo vode oni a turizam se događa." Čast izuzećima, kojih vjerojatno ima, ali u mojoj široj sredini nema takvog primjera, nažalost. "Transparentnost i izbor davno su okačili mačku o rep. Milina ih je vidjeti , kako se prave važni", ali vlast je moć pa je izbor njihov." Sramotno ponašanje , u kojem bez da ste prošli i osjetili na vlastitoj koži , mislite da se ekipa ne može spustiti. No, prevarili ste se. Mogu, mogu oni to.

VL
Avatar nekakav
nekakav
11:00 03.07.2017.

ajd skinite te ljubičaste naočale, pa pogledajte što nam i kolko turizam nosi u državi. i ne, ne nosi sve, nije najjača grana, jer se ne vodi dovoljno precizna statistika o 'ulovu' od turista, da bi mogli tako slobodno mahati tim 'argumentima'. cijela država se zadužila krvavo i dalje plaća velike novce za autoceste, koje su spojile hrvatsku, al prije svega omogućila lakši i brži put našim najčešćim gostima do jadrana (nijemcima, poljacima, 'česima'...). to je ulaganje u turizam, kakvo se ne pamti, i koje naši ljudi sa mora nikad nisu, a niti će znati cijeniti. turizam u bdp-u sudjeluje maksimalno sa 8-9%, (a ne 18-20%) i to je vrh vrhova, uključivo i sivi dio tog sektora. ne volim kad mi netko baci spiku tipa turisti ostavili 9 mrld eura. prosječan turist je kod nas oko 5 dana. i pazite sad ovo, godišnje više od 70 mil noćenja... i sad to pomnožite sa cca 30 eura dnevno za smještaj. cca 2 mlrd eura. i uobičajena cifra od 30 eura dnevno potrošnje. znači, ukupno 4 mlrd eura turističkog prihoda. gdje je hnb, koji tako izlijeće sa podacima, našao još 4-6 mlrd eura prihoda, aj ne znam. pazite računicu, 4 vas odu na more 10 dana, to je 40 noćenja! svi skupa potrošite 8.000 kn, ajd, nek bude 10.000 kn. po noćenju je to 250 kn, puta 70 mil, eto vam 17,5 mlrd kuna. čeh/poljak/mađar će potrošiti manje na smještaj i hranu, nijemac će najviše dati za bolji smještaj ,dok potrošač nije nikakav, i sad mi recite otkud cifra od skoro 10 mlrd eura do turizma?!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.