Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
priveli direktore

Direktori Segesticu oštetili za 6 mil. kuna, a proračun za 800 tisuća

segestica
Nikola Čutuk/Pixsell
02.09.2010.
u 10:21

Amiru Ferizoviću i Petru Petriću određen je pritvor, dok su ostali pušteni da se brane sa slobode.

Policijski službenici odsjeka gospodarskog kriminaliteta PU sisačko-moslavačke na temelju zahtjeva Županijskoga državnog odvjetništva danas su priveli trojicu direktora i tri vanjska suradnika sisačke tvrtke Segestica, koja je otprije nekoliko mjeseci u stečaju. Darko Borić, Amir Ferizović, Petar Petrić, Branko Polimac, Stjepan Horvat i Biljana Šeparović privedeni su pod sumnjom da su sisačku tvrtku oštetili za nešto manje od 6 milijuna kuna.

Odlukom Suda Amiru Ferizoviću i Petru Petriću određen je pritvor, dok su ostali pušteni da se brane sa slobode.

Sumnja se da je glavni direktor sisačke tvrtke Amir Ferizović od 2005. do 2009. godine poslovnom karticom iz blagajne tvrtke podizao novac u stranim valutama (u eurima i dolarima), a sve na ime putnih troškova i inozemnih dnevnica za putovanja, iako je na ta putovanja odlazio privatno, a ne službeno.

Osumnjičen je za sastavljanje fiktivnih putnih naloga za putovanja privatnim vozilom u službene svrhe na koja nije otišao.

Ferizovića se tereti da je naložio isplatu pozajmica tvrtki sa sjedištem u Sesvetama za koje nije tražio osiguranje plaćanja niti su pozajmice ikada vraćene. S vlasnikom jedne od zagrebačkih tvrtki sklopio je ugovor za posao savjetnika i odobrio mu službeno vozilo i mobitel iako ovaj nikada stvarno nije obavljao poslove za koje je bio plaćen. Sumnjiči se i da je ovjerio i odobrio više fiktivnih računa za usluge istraživanja tržišta u inozemstvu.

Opisanim radnjama sisačku je tvrtku oštetio za pet milijuna i 300 tisuća kuna.

Ferizović i Petar Petrić, izvršni direktor Segestice, od 2007. do 2009. godine nisu obračunavali ni platili poseban porez i porez na dodanu vrijednost, čime su državni proračun oštetili za 840 tisuća kuna.

Gubici Segestice posljednjih su godina poslovanja iznosili oko vrtoglavih 100 milijuna kuna.

Ključne riječi

Komentara 7

OB
-obrisani-
10:34 02.09.2010.

100 milijuna kuna, jel to više ili manje od cifre koju je kalmeta platio za bojanje tunela

OB
-obrisani-
14:11 02.09.2010.

Izgleda da je lakše ovoj vladi uvodit Harače narodu nego vratit šta svi ovi pokradu od države

IB
istina_boli
06:30 03.09.2010.

Al\' je kombinacija, porez na porez i dugoprstici. Najebali posteni radnici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije