Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inspektori, gdje ste

Direktor je u mirovini, ali i dalje "direktoruje"

'          '
Foto: ''
1/3
05.11.2010.
u 17:20

Ivan Očko zbog pogodnosti starog zakona otišao u mirovinu, ali nastavlja raditi na ugovor o djelu. Nitko u svemu tome ne vidi ništa sporno

"Inspektori, gdje ste? Ogorčeni smo na događaje u Humplinu. Nakon smjene Nadzornoga odbora u svibnju događaju nam se nevjerojatne stvari, a sve je povezano s politikom. Direktor Ivan Očko otišao je u mirovinu 30. rujna, no dužnost direktora nastavio je obnašati na ugovor o djelu uz naknadu od 10.000 kuna, što je suprotno Zakonu o radu i korištenju mirovina. No, ni to mu nije dovoljno pa je od NO-a zatražio i isplatu otpremnine od 15 bruto plaća direktora, što je više od 300.000 kuna. Na djelu je otimačina, a mi zaposlenici u strahu smo za svoju egzistenciju".

Primanja kao i dosad

Tragom pisma djelatnika Humplina istražili smo što se zapravo događa.

– Zbog pogodnosti koje mu je nudio dosadašnji zakon Očko je otišao u mirovinu, ali je s njim dogovoreno da će i dalje nastaviti obnašati dužnost direktora na ugovor o djelu i uz mjesečnu naknadu od 7000 kuna neto. To će potrajati najviše šest mjeseci dok se ne izabere novi direktor. Očkov je uvjet bio da ima ista primanja kao i dosad. Budući da mu je dosadašnja plaća bila oko 10.500 kuna neto, uz 3600 kuna mirovine dobivat će još 7000 kuna od Humplina – rekao je predsjednik NO-a Josip Špiljak Braco i dodao kako Očko neće dobiti otpremninu od 15 plaća, nego samo tri svoje prosječne plaće, što iznosi nešto više od 30 tisuća kuna. U svemu ne vidi ništa što bi bilo protivno zakonu. I direktor Očko kaže da je sve u skladu sa zakonom.

Smješta mi Špiljak

– Sve mi to smješta voditelj distribucije i član NO-a Josip Špiljak Major. S njim sam u sukobu jer je odbio izvršiti moj nalog za naplatu potraživanja na mjestu. Iako bih kao direktor trebao imati menadžerski ugovor, nemam ga, već ću otpremninu dobiti kao i svi ostali. Zamoljen sam da pomognem i pomoći ću dok se ne završi dokapitalizacija i izabere novi direktor. Na ovaj način samo pomažem poduzeću – kaže Očko. Načelnik općine Zvonko Jutriša kaže da je Općini u interesu da se cijeli slučaj što prije završi te da se što prije raspiše natječaj i izabere novi direktor.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije