Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVEČANA PROMOCIJA

Diplome za 146 studenata vukovarskog Veleučilišta

SVEČANA PROMOCIJA
Foto: Branimir Bradarić
1/7
07.12.2013.
u 15:39

U svečanoj dvorani Hrvatskog doma Vukovar, a u nazočnosti brojnih prijatelja i članova obitelji, danas je održana 13. svečana promocija diplomiranih studenata vukovarskog Veleučilišta Lavoslav Ružička. – Ukupno je promovirano 146 prvostupnika studija Trgovine, Fizioterapije i Upravnog studija. U osam godina rada na vukovarskom veleučilištu diplomiralo je 800 studenata, rekla je dekanica Gordana Bujišić.

Nagrade najboljima 

Uz diplome i prigodni poklon bila je ovo prilika i da se nagrade najuspješniji studenti veleučilišta u protekloj akademskoj godini. Tako su sukladno odluci Stručnoga vijeća veleučilišta za najuspješnije studente proglašene Valentina Capjak (fizioterapija), Viktorija Smolek (trgovina) i Irena Kihbauer (upravni studij) koja je ujedno i najuspješniji student na sva tri studija. Studentica Barbara Kujadin (fizioterapija) dobila je nagradu dekanice za najveći doprinos u zajednici. Kao nagrade Valentina i Viktorija su dobile na poklon po mobitel i tisuću kuna dok su Irena i Barbara na poklon dobile tablete i po tisuću kuna. Na vukovarskom Veleučilištu ne planiraju stati tako da su u pripremi i novi projekti koji će rad i kvalitetu veleučilišta izdići na još višu razinu.

Studentski inkubator 

Tijekom iduće godine, a u okviru ove akademske godine, trebali bi se upisati i prvi studenti na Specijalistički studij fizioterapije u sportu, rekreaciji i wellnesu. Bit će to studij sa prvim prevencijskim programom ali i jedini takav specijalistički studij u cijeloj regiji tako da se očekuje i velik interes studenata iz cijele Hrvatske ali i inozemstva. U međuvremnu veleučilište je apliciralo kod ministarstva obrta za projekt pokretanja Studentskog poduzetničkog inkubatora. – Završili smo opremanje inkubatora, a uskoro kreće i edukacija edukatora za softver koji slovi za najbolji na svijetu. Taj softver simulira sve od osnivanja poduzeća pa do prodaje gotovog proizvoda. Biti će to značajna pomoć za naše studente, zaključila je Bujišić. 

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
16:48 07.12.2013.

Ne'š ti hrvatskih veleučilišta! To su, kako se govorilo nekada, "učene kuće" u kojima je prolaznost 98-postotna, Od stotine studenata ne diplomiraju samo onaj najgluplji i onaj najljeniji. Tja, stvar je sama po sebi razumljiva. Za školaranu, koja, ovisdno o "učenoj kući" iznosi od 10 do 15 tisuća kn na godinu, studenti ipak moraju dobiti nešto. A razumije se da je to diploma, a znanje tu i tamo. Zato, kad se takvi svršeni veleučilištarci zaposle, poslodavci se bez iznimke hvataju za glavu pitajući se kakve su to ignorante primili na posao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije