Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Atentat na premijera

Đinđićev tjelohranitelj napisao knjigu: Mnogo toga se i dalje skriva

Zoran Đinđić
Youtube Screenshot
05.09.2014.
u 16:05

U knjizi Veruović govori da je i on, kao i neki drugi svjedoci, potvrđuje da se na Đinđića pucalo s dvije strane i da istraga želi nešto da skrije.

Mnogi detalji novije srbijanske povijesti, a prije svega ubojstva premijera Zorana Đinđića i događanja 5. listopada kada je srušen režim Slobodana Miloševića, još uvijek su nepoznati i predmet brojnih špekulacija. Tako je Milan Veruović, koji je bio tjelohranitelj Zorana Đinđića, objavio s novinarom Nikolom Vrzićem knjigu pod nazivom Treći metak.

U knjizi Veruović govori da je i on, kao i neki drugi svjedoci, potvrđuje da se na Đinđića pucalo s dvije strane i da istraga želi nešto da skrije. Nisu slučajno još uvijek državna tajna iskazi koje smo svi dali Koraćevoj komisiji. Pošto poto hoće da se dokaže da je jedina istina ono što je nekoliko sati poslije atentata priopćeno na televiziji, a što je potom potvrđeno u istrazi i na sudu. Ali, ostaje pitanje: ako su odmah znali tko je ubio Đinđića, zašto nisu to ranije spriječili? Očigledno još nije vrijeme da se sazna puna istina. Tobožnji Đinđićevi nasljednici objavili su da je on stradao u mafijaškom obračunu, a ne u političkom atentatu. Pored takvih prijatelja, Đinđiću nisu bili potrebni drugi neprijatelji. Zato se i krije politička pozadina, zavjere, protiv predsjednika srpske Vlade, rekao je Veruović gostujući u televizijskoj emisiji Goli život. Govoreći o danu ubojstva rekao je da je bilo dogovoreno da Đinđić toga dana ne dolazi na posao ali i mu je u 11.30 sati javljeno da ipak ode po njega jer treba da primi švedsku ministarku.

– Uvijek smo u automobilu razgovarali, ali tada, prvi put, nismo progovorili niti jednu riječ. Sjedio je pozadi i čitao novine. Pogođen je kad sam mu dodao štaku, dok sam zatvarao vrata na kolima. A, onda sam i ja pogođen. Sa zemlje sam video kako je treći metak okrznuo zid zgrade Vlade. To su vidjeli svi prisutni, njih devetoro, bez obzira što je to suprotno zvaničnoj istrazi, tvrdi Veruović. Bivši tjelohranitelj Đinđića u emisiji je progovorio i o činjenici da je odrastao s Miloradom Ulemekom Legijom i da je Đinđić prije dešavanja 5. listopada poslao kod njega da vidi što planira. Prisjećajući se toga razgovora Veurović kaže da mu je Ulemek tada rekao da Slobodan Milošević za njega ostaje vrhovni zapovjednik i da je to neraskidivo bratstvo u krvi kao i da je prijetio da će ih sve počistiti sa ulice.

>> Sigurnosne službe upozoravaju Vučića da bi mogao proći kao Đinđić

>> Ružica Đinđić: Već devet godina čekam Zoranovu krvavu košulju

Komentara 9

DU
Deleted user
22:14 05.09.2014.

Kada ćemo konačno saznati tko je Zoki, što je radio u svojoj mladosti i za koga? Svašta se čulo i prije i poslije atentata.

DU
Deleted user
22:24 05.09.2014.

Čak je i zlatna omladina iz Zemuna znala da je oružje i izvršitelji došli iz Hrvatske. Možda bi vila iznad Top termi Topusko i bivši stanari (pukovnici KOS-a) mogli pomoći u otkrivanju koliko ih je bilo.

GI
goran.ivancic.35
18:11 05.09.2014.

U svakoj zemlji postoji interesna skupina kojo smeta netko i nesto...!?Vucic radi super posao ako mu se prijeti na sve strane odnosno na pravom je putu...!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije