Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Dinastija Todorići: Kako je otac Ante pokrenuo biznis

Naslovnica 17. 10. 2017.
17.10.2017.
u 00:04

Kad je Ante Todorić imenovan direktorom Agrokombinata Zagreb 1963., bio je to početak nove epizode u životu obitelji Todorić

U slučaju Ivice Todorića i Agrokora povijest se ponavlja. Ivica Todorić stvorio je Agrokor i, nakon problema, našao se na udaru politike i pravosuđa. U vrijeme socijalizma njegov otac Ante stvorio je Agrokombinat. Zbog političkog udara i problema u poslovanju Agrokombinat je propao, a Ante Todorić završio je u zatvoru. No, Todorići su se, poput feniksa, svaki put ponovno dizali...

Godine 1955., nakon studija agronomije, Ante Todorić (rođen 1927., nap. a.), otac Ivice Todorića, imenovan je direktorom poljoprivrednog dobra u Božjakovini pokraj Dugog Sela. Todorići su se u Božjakovini zadržali od 1955. do 1963. Za to vrijeme Ante Todorić dokazao se kao vrstan agronom, osnovao je obitelj, a djeca su odrastala u Božjakovini i Kloštar Ivaniću.

Kad je Ante Todorić imenovan direktorom Agrokombinata Zagreb 1963., bio je to početak nove epizode u životu obitelji Todorić.

>> Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od utorka ili u našem e-izdanju

Od ostalih tema izdvajamo:

>> Todorić: Bit ću dostupan

>> Šimatović: Oca Antu hapsili u socijalizmu, a Ivicu sada

>> Odredili mu mirovinu kao da će živjeti 93 godine

>> Ovako uče srpski gimnazijalci: Dalmatinci, Slavonci, Bošnjaci... svi su Srbi

Ključne riječi

Komentara 26

Avatar Niškorist
Niškorist
09:46 17.10.2017.

U ime Oca i Sina Todorića

Avatar Diavolo
Diavolo
23:20 16.10.2017.

CIRKUS ZA NAROD,,,,Počinje...vežite se ....polijećemo....

JU
juma
02:17 17.10.2017.

Sve to dolazi iz komunizma. Otac teska komunjara i lopov nije mogao sina nauciti skromnosti, poniznosti i tradicionalnim katolickim vrijednostima. Vjerovatno su se u crkvi prvi put pojavili devedesete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije