Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prognoza za ponedjeljak

Stiže nova promjena vremena, a za dio Hrvatske upaljen žuti alarm

Ražanac: Jaka bura jednima smeta, a drugima je prava atrakcija
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/26
26.11.2023.
u 22:48

Jadran pod žutim upozorenjem zbog jakog juga i jugozapadnog vjetra.

Nakon hladnog jutra, u ponedjeljak nas očekuje promjena vremena. Na kopnu će se okrenuti na jugo, prateći postupno naoblačenje, uz očekivanu pojavu kiše, koja u najvišem gorju može preći i u snijeg.

Prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda za ponedjeljak predviđa umjereno do pretežno oblačno vrijeme, s mogućom maglom u unutrašnjosti u jutarnjim satima. Na Jadranu i uz obalu očekuje se mjestimična kiša, posebno poslijepodne i navečer. Jugozapadni vjetar će zapuhati umjereno do jako, dok će na Jadranu biti prisutno umjereno i jako jugo te jugozapadnjak.

Najniža temperatura zraka na kopnu će se kretati od -5 do -1 °C, dok će na Jadranu biti između 3 i 8 °C. Najviša dnevna temperatura će se kretati od 4 do 9 °C na kopnu, dok će na Jadranu biti toplije, s temperaturama između 10 i 14 °C.

GALERIJA Zabijelilo se Sljeme

Ražanac: Jaka bura jednima smeta, a drugima je prava atrakcija
1/21

POVEZANI ČLANCI:

Uz to, upozorenje za Jadran najavljuje snažno jugo i jugozapadni vjetar, što je rezultiralo izdanjem žutog upozorenja za gotovo cijeli Jadran. Jugo će dodatno ojačati početkom tjedna, da bi u utorak naglo okrenulo na sjeverozapadni vjetar.

VIDEO Na vrhu Dinare uz vjetar, osjet hladnoće je ugodnih -22°C

Ključne riječi

Komentara 2

SU
SULUD
07:12 27.11.2023.

U subotu sam na području Daruvarske županije doživio tuču. Temperatura je bila 1C. Molio bih Vakulu za objašnjenje

DU
Deleted user
00:26 27.11.2023.

Ne priznam alarm ako nije ljubičasti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije