Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOC Bjelolasica

Dimnjak kotlovnice kriv za požar Olimpijskog centra na Bjelolasici

'25.01.2011. Bjelolasica - U pozaru koji je izbio u kotlovnici HOC-a Bjelolasica izgorjela cijela glavna zgrada HOC-a u kojoj je bio restoran. Pozar gase vatrogasci. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSE
'Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
28.01.2011.
u 14:28

Širenju vatre na ostali dio zgrade pogodovala je drvena, tzv. sendvič-konstrukcija koja uključuje niz međuprostora

Požar na središnjoj zgradi kompleksa Hrvatskog olimpijskog centra na Bjelolasici izbio je zbog prijenosa topline s vanjskog dijela metalne dimovodne cijevi iznad prostorije kotlovnice na konstrukciju krovišta. Zaključak je to nakon policijskog očevida na Bjelolasici.

Uz policiju u očevidu su sudjelovali i vještaci Centra za forenzična istraživanja, ispitivanja i vještačenja iz Zagreba zajedno s istražnim sucem Županijskog suda u Karlovcu. U rezultatima se kaže i da je požar u Vrelu izbio oko 2.10 sati. U to vrijeme, kako su svjedočili i prvopristigli vatrogasci, temperatura je bila oko 20 stupnjeva ispod ništice, zbog čega je kotlovnica morala intenzivno raditi. Širenju vatre na ostali dio zgrade pogodovala je drvena, tzv. sendvič-konstrukcija koja uključuje niz međuprostora. Tako se vatra širila, iako isprva to nije bilo vidljivo. Drvo i lakogorivi premazi samo su potaknuli nekontrolirano širenje vatre.

– U požaru nitko nije ozlijeđen, a materijalna šteta procijenjena je na 24,000.000 kuna. O događaju će se izvijestiti Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu – rekla je Andreja Lenard, službenica za odnose s javnošću PU karlovačke.

Ključne riječi

Komentara 12

GO
gologuz
16:15 28.01.2011.

Dimnjak kriv? Ima da guli bar dvadeset godina, zajedno s onim gadom Powerpointom.

OB
-obrisani-
16:33 28.01.2011.

Isplata od osiguranja je OK., pa nek gori....

MM
Mladen Miletić
17:08 28.01.2011.

Glupa rečenica kriv dimnjak kriv onaj tko nije vodio računa da se izvede po zakonu za dimnjake ili onoga tko je to preuzeo ako je uopče postojala građevinska ili uporabna dozvola !???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije