Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čančar u remetincu

Dileri s Kariba: Nizozemci izručili 'kralja kokaina'

'14.02.2013., Zagreb -  Na Zupanijskom sudu pocelo je sudjenje dilerima droge iz Juzne Amerike u kodnoj akciji imena Spiderweb. Photo: Anto Magzan/PIXSELL'
'Anto Magzan/PIXSELL'
04.07.2013.
u 21:17

Dok tužiteljica tvrdi da Čančar nije bitan za suđenje Aničiću i skupini, branitelji govore da je imao ključnu ulogu u lancu krijumčara

Bjegunac Simo Čančar, kojeg hrvatsko pravosuđe od 2011. traži zbog sumnje da je prodavao velike količine kokaina, napokon se nalazi iza remetinečkih rešetaka!

Švercali 200 kg kokaina

Nakon stupanja Hrvatske u EU navodno je uhićen u Nizozemskoj, gdje je boravio u posljednje vrijeme skrivajući se od hrvatskog pravosuđa. Nizozemci su, nagađa se, preduhitrili uhidbeni nalog koji se Hrvatska planirala poslati i dopremili ga direktno u istražni zatvor.

Premda informacija o hvatanju tog živopisnog bjegunca, rođenog prije 61 godinu nedaleko od Bosanskog Broda u BiH, danas nije bila službeno potvrđena, nego se glas o tome pronio iz ćelija istražnog zatvora, ona je razbila uspavanu atmosferu na suđenju kanadskom Hrvatu Miroslavu Aničiću. Njemu se s još osmoricom na zagrebačkom Županijskom sudu trenutačno sudi za krijumčarenje gotovo 200 kilograma kokaina s Kariba u Europu. Među okrivljenima u tom postupku nema Čančarova imena, no ono se spominje u obrazloženju optužnice, gdje uz prvookrivljenog Aničića zauzima visoko mjesto u hijerarhiji kriminalnog lanca. Upravo Čančara tužiteljstvo proziva kao ključnu figuru u trgovini bijelim prahom te kao čovjeka koji je organizirao prodaju kokaina i pronalazio kupce. S njim su pak u optužnici povezani okrivljeni Ivan Marić i Željko Kostić, drugim riječima bez Čančara tu dvojicu ništa ne povezuje s Aničićem. Zbog svega toga branitelji Aničića i ekipe oštro opovrgavaju tužiteljicu Zorku Fumić koja kaže da je Čančar u ovom postupku nebitan te da njegovo navodno pojavljivanje u Hrvatsku uopće nije bitno za ovaj proces.

Sporo optužno vijeće

Naime, nakon uhićenja Aničića i ekipe u akciji Spiderweb 2011. zbog Čančarove nedostupnosti postupak se razdvojio pa je za njega još lani podnesena druga, posebna optužnica. No optužno vijeće, koje tu optužnicu treba potvrditi, vratiti na doradu ili odbaciti, još se nije sastalo! Krešimir Devčić, glasnogovornik Županijskog suda, ne zna razlog te sporosti, no, načelno govoreći, kaže da se optužno vijeće sastaje najkasnije dva mjeseca nakon podnošenja optužnice, dakle rok im je istekao prije nekoliko mjeseci.

Aničiću i ekipi vrlo je bitno vidjeti što će biti s tom optužnicom jer, u slučaju da se vrati na doradu ili odbaci, Čančara mogu predložiti kao svjedoka. Ako optužno vijeće i dalje bude odgađalo odluku, Čančar zadržava status okrivljenog te ne može svjedočiti na suđenju Aničiću. A vremena je sve manje jer bi suđenje trebalo završiti već ovaj mjesec. Branitelji se žale da ih \"sud svojom neaktivnošću blokira, a radi se o izuzetno ozbiljnoj stvari\". U svakom slučaju bit će zanimljivo vidjeti kako će se Čančar, koji je većinu života lutao po svijetu, postaviti, hoće li \"propjevati\" ili šutjeti.  

>> \'Ako znaš nekoga tko hoće i ima para, tu sam\'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije