Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
detalji požara na autocesti

Dijelovi kotača probili spremnik, vozač u zadnji trenutak iskočio iz plamene buktinje

Teretni kamion u potpunosti izgorio na autocesti A3 kod Nove Gradiške
Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL
1/6
30.03.2022.
u 12:06

Kamion je u potpunosti izgorio, nastala materijalna šteta iznosi nekoliko stotina tisuća kuna

Na autocesti A3 kod čvora Nova Gradiška u utorak je izgorio kamion, a kako je izvijestila policija, požar je izbio zbog puknuća gume pogonskog kotača.

Požar je na teretnom kamionu izbio u utorak oko 16.20 sati na južnom kolniku autoceste A3 kod čvora Nova Gradiška (jedan kilometar prema Slavonskom Brodu).

Kamionom je upravljao 43-godišnji državljanin Republike Srbije. Spretni vozač uspio se zaustaviti i izaći iz kamiona, izvukavši se bez ozljeda. No vatra se brzo proširila i cijelo se vozilo u samo nekoliko minuta pretvorilo u plamenu buktinju. Policija je u srijedu objavila kako je požar izbio zbog puknuća kotača.

Teretni kamion u potpunosti izgorio na autocesti A3 kod Nove Gradiške
1/6

- Otpali dijelovi kotača probili su spremnik goriva te je došlo do trenja metalnog dijela puknutog kotača po spremniku goriva, a potom i do zapaljenja i potpunog izgaranja teretnog vozila s prikolicom – navodi se u priopćenju Policijske uprave brodsko-posavske.

Dojava o požaru na kamionu zaprimljena je u operativno-komunikacijskom centru PU brodsko-posavske u utorak oko 16.25 sati.

Na mjesto događaja ubrzo su stigli pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška koji su ugasili požar. Kamion je u potpunosti izgorio, nastala materijalna šteta iznosi nekoliko stotina tisuća kuna.

Zbog sigurnosnih razloga, južni kolnički trak autoceste A3 bio je zatvoren za odvijanje prometa od 16.50 do 17.30 sati.

Prilikom premještanja teretnog automobila s autoceste u vremenskom razdoblju od 17.30 do 22.25 sati promet se odvijao otežano, preticajnim trakom. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije