Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrijeme će biti opasno

Novi toplinski val stiže u nedjelju: DHMZ za dio Hrvatske upalio narančasti meteoalarm

Dubrovnik: Turisti se nastoje rashladiti u obližnjim fontanama
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/5
19.08.2023.
u 19:58

Na moru slaba do umjerena bura, mjestimice s jakim udarima, koji bi podno Velebita mogli biti olujni, za što je također upaljen meteoalarm

Nakon velikih oluja koje su razornim vjetrovima i velikom količinom padalina uzokovale štetu diljem zemlje te odnijele nekoliko života, vratilo nam se ljetno vrijeme, a tako bi trebalo i ostati još najmanje tjedan dana.

Sutra se dio Hrvatske ipak treba pripremiti na očekivaniju vremensku nepogodu - toplinski val. DHMZ je izdao narančasto upozorenje za Istru, Kvarner, te dalmatinsku obalu i otoke zbog iznimno visokih temperatura. Za unutrašnjost Dalmacije i krajnji jug zemlje iz istog razloga upaljen je žuti meteoalarm.

Foto: DHMZ

Kontinentalnu Hrvatsku očekuje sunčan i vruć dan, no ništa što bi zahtijevalo posebnu brigu. Puhat će slab vjetar, a sredinom dana u gorskim je predjelima moguć poneki pljusak. Temperature će se kretati od 16 do između 30 i 35 stupnjeva Celzijevih.

Na moru slaba do umjerena bura, mjestimice s jakim udarima, koji bi podno Velebita mogli biti olujni, za što je također upaljen meteoalarm. Poslijepodne će puhati sjeverozapadnjak. Najniža temperatura bit će 23, a najviša 35 stupnjeva.

GALERIJA Toplinski val u srpnju

Dubrovnik: Turisti se nastoje rashladiti u obližnjim fontanama
1/20

 

 

 

Komentara 5

LE
LeonardoGoldman
23:12 19.08.2023.

Opasno vrijeme, temperature kao i od pamtivijeka do 35. Znalo je biti i puno vise, no koga briga, bitna je glob.klimatska indoktrinacija

DU
Deleted user
01:16 20.08.2023.

Čudna temperatura za kolovoz 35 stupnjeva? Budimo ozbiljni .

FI
Fileki
08:23 20.08.2023.

Narančasti meteoalarm- pa ko izmišlja te gluposti, koga više plašite. Nemrem više pet minuta dokumentarca o životinjanma pogledat a da me banda crvena ne izmaltretira sa zatopljenjem i sličnim lažima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije