Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na mjestu preminuo

Detalji teške nesreće na Rabu: 21-godišnjak brzo vozio i naletio na radnika koji je sanirao kolnik

Teška prometna nesreća kod Vrginmosta
Nikola Čutuk/PIXSELL
15.10.2021.
u 11:27

Kako bi se utvrdio točan uzrok smrti, zamjenica državnog odvjetnika naložila je provedbu obdukcije tijela u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Rijeci.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak oko 9.15 sati na DC 105 kod Lopara na Rabu, jedna je osoba smrtno stradala. Riječ je o 44-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je u trenutku nesreće, kao djelatnik tvrtke za održavanje cesta, sudjelovao u sanaciji i čišćenju kolnika spomenute ceste, priopćila je policija.

Očevidom je utvrđeno da se nesreća dogodila kada je 21-godišnji vozač upravljajući osobnim vozilom marke VW Golf, riječkih registarskih oznaka, i krećući se iz smjera Lopara prema Supetarskoj Dragi nije prilagodio brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti tako da se može pravovremeno zaustaviti pa je udario u 44-godišnjeg spomenutog pješaka. Unatoč pruženoj liječničkoj pomoći, pješak je od zadobivenih ozljeda, nažalost, preminuo na mjestu događaja.

Kako bi se utvrdio točan uzrok smrti, zamjenica državnog odvjetnika naložila je provedbu obdukcije tijela u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Rijeci. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, protiv 21-godišnjeg hrvatskog državljanina se podnosi kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu, a kriminalističko istraživanje se nastavlja u cilju utvrđivanja svih okolnosti ove teške nesreće.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije