Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGINULA ŽENA (73)

Detalji teške nesreće na A3: Autobus naletio na Volkswagen i potisnuo ga pod kamion

Ivanić-Grad: Sudar automobila, autobusa i kamiona na autocesti A3
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
26.11.2022.
u 13:04

Vozač autobusa nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste, magli i koloni vozila iz kojeg razloga nije pravovremeno zaustavio vozilo te je naletio na teretni automobil marke Volkswagen Caddy. Smrtno je stradala 73-godišnja putnica iz Volkswagena, a vozačica je teško ozlijeđena.

Policijska uprava zagrebačka objavila je detalje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom koja se jučer oko 14.25 sati dogodila na autocesti A3 kod Ivanić Grada. U nesreći je preminula 73-godišnja putnica iz Volkswagena, teretnog automobila na kojeg je naletio autobus.

Kako su istaknuli, 52-godišnji vozač, državljanin Bosne i Hercegovine, upravljao je autobusom njemačkih nacionalnih oznaka, a kretao se južnim kolnikom autoceste A3, desnom prometnom trakom u smjeru istoka. Nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste, magli i koloni vozila iz kojeg razloga nije pravovremeno zaustavio vozilo te je naletio na teretni automobil marke Volkswagen Caddy zagrebačkih registarskih oznaka kojim je u istom smjeru upravljala 44-godišnjakinja. Ona se kretala istom prometnom trakom usporeno u koloni vozila.

Od naleta, Volkswagen je, dodaju iz policije, potisnut pod priključno vozilo teretnog vozila marke Mercedes bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 49-godišnji vozač, državljanin Bosne i Hercegovine, a kretao se istom prometnom trakom.

U prometnoj nesreći, smrtno je stradala 73-godišnja putnica iz Volkswagena, a vozačica je teško ozlijeđena. Liječnička pomoć vozačici pružena je u Kliničkoj bolnici Dubrava.

Od 14.25 do 18.10 sati, podsjećaju iz policije, u potpunosti je promet autocestom u smjeru istoka bio obustavljen te se odvijao obilaznim pravcima, a do 21.55 sati odvijao se otežano lijevom prometnom trakom. Očevid prometne nesreće obavila je zamjenica državnog odvjetnika uz asistenciju ekipe za očevide Policijske uprave zagrebačke.

- Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće iz čl. 227 stavak 2 i 6, 52-godišnji vozač je uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje, nakon čega će biti u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu - zaključuje Policijska uprava zagrebačka. 

VIDEO Jeziva priča iz Zagreba: Majka (25) na porod došla s 2,25 promila u krvi, sud otkrio zanemarivanje djece

Komentara 2

LI
liliZG
17:19 27.11.2022.

u sendviču između dva bosanca.

PE
Perlach
08:34 27.11.2022.

Koje je Firme Autobus ????????Imaju samo tri koje idu tim pravcom prema BOSNI

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije