Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SANDRA CINDRIĆ

Detalji nove akcije USKOK-a: Uhićena šefica Razvojne agencije Karlovačke županije

Posavec i Kovač pušteni na slobodu, USKOK im nije odredio istražni zatvor
Matija Habljak/PIXSELL
13.12.2023.
u 18:28

Sandra Cindrić postala je ravnateljica Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije u rujnu ove godine, no prije toga je više od 20 godina radila u karlovačkoj ispostavi Porezne uprave.

S obzirom na informacije da su u sklopu USKOK-ove akcije u Zagrebu i Karlovcu tijekom dana uhićene tri osobe koje se sumnjiči za kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, oglasila se i karlovačke županica Martina Furdek Hajdin.

- Zbog brojnih upita medija županica može potvrditi da je od predsjednice Upravnog vijeća Javne ustanove Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije dobila informaciju da je u akciji USKOK-a uhićena ravnateljica agencije Sandra Cindrić. Ne raspolažemo informacijama o istrazi niti je možemo komentirati. O daljnjim postupcima vezanim za poslovanje agencije obavijestit ćemo javnost - stoji u priopćenju Ureda karlovačke županice.

Sandra Cindrić postala je ravnateljica Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije u rujnu ove godine, no prije toga je više od 20 godina radila u karlovačkoj ispostavi Porezne uprave.

Podsjetimo, tijekom dana su USKOK i PU bjelovarsko-bilogorska izvijestili da su na području Zagreba i Karlovca u tijeku uhićenja tri osobe koje se sumnjiči za kaznena djela protiv službene dužnosti. Navodno je riječ o osobama povezanim s pogodovanjem jednom poduzetniku; neslužbeno je riječ o osobi koja je radila u Poreznoj upravi, te je s te pozicije odavala određene informacije poduzetniku.

VEZANI ČLANCI:

Niti USKOK, a niti policija, ne spominju imena ni inicijale uhićenih osoba s kojima su obavljeni razgovori i određene dokazne radnje nakon kojih će, navodi USKOK, javnost obavijestiti o detaljima. 

VIDEO Mario Radić: Državnim novcem plaćena je kampanja Mosta i HDZ-a. Od toga ne mogu pobjeći

Ključne riječi

Komentara 10

SL
slavenZadravec
21:36 13.12.2023.

Čovjek nekako dobiva dojam da je kod nas sklonost korupciji osnovni kriterij za postavljanje na poziciju / funkciju. Nadam se da sam u krivu. Znam da su tako stvari postavljene još početkom devedesetih, ali smo očekivali da će pristupanjem EU stvari krenuti na bolje.

DI
dino85
20:10 13.12.2023.

Premijer bi se morao pod hitno javiti i stati u zaštitu ovih što ih privode, ako ovako nastave tko će uoravljat državom. Standarde stručne spreme morat će mo spustiti na nivo osnovne škole, ako nam i to pomogne bojim see da su i osnvnoškolci već zaraženi korupcijom.

LO
Lojzek1967
18:38 13.12.2023.

Ta je protutip karlovackog HDZ-ovca. Zanima li USKOK kako joj je navodno namješten natječaj za radno mjesto?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije