Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istrčala na kolnik

Detalji nesreće u Pakracu: Auto naletio na dvogodišnju curicu, teško je ozlijeđena

Google Maps
19.08.2021.
u 08:50

39-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom uslijed neprilagođene brzine udario je u dijete koje je, prethodno pobjegavši svojoj 39-godišnjoj majci, istrčalo na kolnik s parkirališnog prostora.

Dvogodišnja curica teško je ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se u srijedu 18. kolovoza oko 20.35 sati dogodila u Ulici Gojka Šuška u Pakracu.

Kako se navodi u priopćenju Policijske uprave požeško-slavonske, 39-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke Opel daruvarskih registarskih oznaka uslijed neprilagođene brzine udario je u dijete koje je, prethodno pobjegavši svojoj 39-godišnjoj majci, istrčalo na kolnik s parkirališnog prostora.

Tom prilikom 39-godišnjakinja je potrčala za djetetom te također udarila u lijevi bočni dio automobila, nakon čega je pala na kolnik. Majka i dijete prevezeni su u pakračku bolnicu gdje su djetetu dijagnosticirane teške tjelesne ozljede. Kako doznajemo, curica se, srećom, ne nalazi u životnoj opasnosti.

Policija će o događaju podnijeti posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, dok protiv vozača slijedi i prekršajni nalog, a protiv 39-godišnjakinje optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pogledajte i video - Teška prometna nesreća u Rijeci: Sletio automobilom s ceste i poginuo

Komentara 3

DU
Deleted user
10:02 19.08.2021.

Kaj je "neprilagodjena brzina"? Ako je jurio, onda mu treba uzeti dozvolu za sve vijeke vjekova. Ali ako je vozio lagani tempo pa mu je curica potpuno nenadano izmedju parkiranih auta izletila na cestu, onda definitivno nije kriv! Jer tako polako ne nemreš voziti!

Avatar Poskok 1
Poskok 1
10:01 19.08.2021.

Neprilagođena brzina je u mnogim slučajevima teret koji se nakalemi vozaču i kad ne bi trebalo i trebalo bi ozbiljno razmotriti taj pojam. Nisu vozači motornih vozila jedini sudionici u prometu niti je svaki kontakt sa pješacima pod kategorijom "neprilagođene brzine" njihova krivica. Ovo već postaje teror nad ljudima koji su krivi jer se u trenutku prolaza djete otelo materi iz ruke... Malo ipak previše.

VE
verrmaj
21:33 19.08.2021.

Pitam se sta djete od dve godine u to doba radi na jednom parkingu ,mozda je bila sa mamom u kaficu na kavi , sto se tice vozaca on je kriv zbog brzine a i situacja je nepredvidljiva

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije