Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preminuo u bolnici

Detalji brutalnog premlaćivanja mladog vojnika: Pao je na pod, a 20-godišnjak ga je nastavio udarati

svijeća
Pixabay
16.04.2023.
u 11:27

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

Mladi vojnik Jakov Bočkaj (21) kojeg je u subotu pretukao 20-godišnjak na parkiralištu u Požegi preminuo je jutros u požeškoj bolnici. Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo 'Teška tjelesna ozljeda s posljedicom smrti'.

Kako su priopćili osumnjičeni je u subotu oko 2.15 sati u Požegi na Trgu Svetog Trojstva na parkiralištu, nakon kraće verbalne prepirke fizički napao 21-godišnjaka zadavši mu više udaraca u predjelu glave. "Uslijed udaraca 21-godišnjak je pao na pod, a osumnjičeni ga je nastavio udarati još par puta i napustio mjesto događaja. Ozlijeđeni 21-godišnjak je prevezen u Opću županijsku bolnicu u Požegi gdje je u nedjelju 16. travnja u jutarnjim satima od posljedica ozljeda preminuo", stoji u priopćenju. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

Ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj u nedjelju 16. travnja 2023. izrazili su sućut obitelji, prijateljima i kolegama preminulog pripadnika Hrvatske vojske Jakova Bočkaja.

"Poštovana obitelji Bočkaj, prijatelji, poznanici i kolege našeg Jakova, u svoje osobno te ime cijelog Ministarstva obrane i Hrvatske vojske, upućujem najdublje izraze sućuti povodom smrti vašeg i našeg Jakova. Tragično prekinut život ovog mladog hrvatskog vojnika nenadoknadiv je gubitak za cijelu Hrvatsku vojsku i u ovim trenucima dijelimo s vama svu tugu i bol zbog ovog teškog gubitka. Jakov je bio jedan od onih hrabrih mladića koji su svoj put odlučili graditi upravo u Hrvatskoj vojsci i zbog svega što je za nju činio, neizmjerno mu hvala. Neka mu je laka hrvatska zemlja koju je toliko volio. Počivao u miru", stoji u tekstu brzojava sućuti ministra Banožića.

Načelnik Glavnog stožer OS RH admiral Robert Hranj također je izrazio sućut obitelji i prijateljima pripadnika Hrvatske vojske Jakova Bočkaja povodom njegove tragične smrti.

Kako se doznaje preminuli vojnik i napadač bili su prijatelji iz Eminovaca. Mještani ovog prigradskog naselja ne mogu sakriti tugu i šok zbog događaja koji se dogodio u centru Požege, javlja Požega.eu. "Zajedno su odrastali od malih nogu, samo godinu dana su razlike. Družili su se, dijelili dobro i zlo. Nerazdvojni su bili",  u nevjerici prepričavaju mještani. 

Napad na su snimile i nadzorne kamere, kako je javio Dnevnik.hr navodeći da je došlo do brutalnog cipelarenja. Nakon toga se napadač udaljio s tog mjesta, a hrvatski vojnik ostao je ležati. Doznaje se i da je policija, nakon dolaska do mjesta napada, nedaleko zatekla i 20-godišnjeg osumnjičenika koji se pravio da ne zna što se dogodilo i da im želi pomoći.

Komentara 15

SA
sargu123
11:44 16.04.2023.

Neka i kazna počinitelju bude brutalna. Sućut obitelji.

CR
Croatiadobola
12:40 16.04.2023.

Ne znam zbog čega se ne objavi ime ubojice.....morat će na sud..... Toplo se nadam da će sudac i vijeće imati hrabrosti dati 40 godina robije.

PR
prajdali100
12:44 16.04.2023.

Tko je ubojica ? Zbog teškog i brutalnog ubojstva osuditi ga na 40 godina zatvora i poslati jasnu poruku svima.Ali,sad nastupa hrvatsko pravosuđe ! PS. Još ne mogu uhititi onu trojicu iz Splita...ahhhhhhaaaaaa bože sačuvaj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije