Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
popravila imidž

Deset dana uoči izbora Marine Le Pen druga među najpozitivnijim političarima u Francuskoj

storyeditor/2022-04-03/PXL_ABA_010422_92784438.jpg
04.04.2022.
u 06:52

Ovaj veliki napredak liderice Nacionalne fronte pripisuje se omekšavanju njezina javnog imidža pri čemu je odustala od planova da odbaci euro, prikazala sebe u ljudskijem obliku.

Marine Le Pen sada je na drugom mjestu najpozitivnijih političara u Francuskoj prema anketama napravljenima deset dana prije prvog kruga predsjedničkih izbora.

Prema anketi agencije Elabe, koju je naručio list Les Echos s Radiom Classique, 35 posto ispitanih smatra da Le Pen ima dobar imidž.

Kada je liderica francuske desnice izgubila od Emmanuela Macrona 2017. godine, taj je postotak bio za tri posto manji. Tako je u ovoj anketi Le Pen pretekla nekadašnjeg predsjednika Nicolasa Sarkozyja kojeg pozitivnim smatra 33 posto ispitanih.

No daleko je to od bivšeg premijera Edouarda Philipea kojega odobrava 44 posto ispitanika. Također, u anketi nema sadašnjeg predsjednika Emmanuela Macrona te njegova premijera Jeana Castexa. Ali je zato Le Pen uspjela smanjiti broj onih koji je smatraju negativnom, s čak 46 posto prije pet godina na sadašnjih 34 posto.

Ovaj veliki napredak liderice Nacionalne fronte pripisuje se omekšavanju njezina javnog imidža pri čemu je odustala od planova da odbaci euro, prikazala sebe u ljudskijem obliku tvitajući slike svojih mačaka, pa čak i fotografirajući selfieje s muslimanskom djevojkom u feredži. Također, rat u Ukrajini isprva je donio prednost Macronu, da bi se ona sada počela topiti i zbog padajućeg životnog standarda Francuza koji Marine Le Pen obećava vratiti. 

Komentara 2

ZG
zg1985
08:57 04.04.2022.

francuska je ionako propala,arapi i crnci su vecina postala

BA
Barba56
23:04 04.04.2022.

Ova ce napraviti cistiku , Brisel je ne interesira .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije