Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAGLASAK

Demonstracija znanja i volje

30.10.2008.
u 19:06

Konačno! Umjesto politike, javnom scenom već danima samouvjereno drma struka u liku modernog pravnog stručnjaka Šimonovića, apolitičnog prvog policajca Karamarka, elokventnog “mangupa” Fabera koji svojim potezima, akcijama i istupima zna ugoditi frustriranoj javnosti, besprijekornog “profesora” glasnogovorništva Borovca čije bi dominantne i uvjerljive istupe pred novinarima mnogi koji se usuđuju nazivati glasnogovornicima trebali preslušavati po nekoliko puta na dan.

Unatoč tomu što je tek prije dvadesetak dana politika u strahu od mafije dala povjerenje i odriješene ruke struci, i najsumnjičaviji su već mogli uočiti dramatične promjene u filozofiji poimanja posla, odnosa prema javnosti, odgovornosti i poštovanju pravne države. Odlučne, sustavne i znalački fokusirane akcije policije i pravosuđa nedvojbeno ostavljaju dojam da oni koji vode glavnu riječ znaju, žele i mogu ostvariti ciljeve koji se od njih traže.

Demonstrirali su beskompromisnost nad kojom se moraju zamisliti i najokorjeliji pripadnici kriminalne scene, kao i upornost, unatoč protuzahtjevima novinara, u poštovanju zakonskih prava privedenih osoba. Tek sada vide se pravi razmjeri blijedosti i neuvjerljivosti nekadašnjih političkih figura na čelnim mjestima policije i pravosuđa.

Promjene bude nadu da će se taj polet znanja i volje, nadmoć profesije nad politikom i neznanjem, istine nad laži, altruizma nad sebičnošću i u konačnici dobra nad zlom prenijeti i na lokalnu razinu, do posljednjeg pojedinca u hijerarhiji.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije