Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Demoni i sveci povijesnog revizionizma

U okviru liberalnih kampanja političke korektnosti sve više se preispituju povijesne osobe što je u načelu pozitivno, međutim, dovodi do, umjesto otvorenosti i razumijevanja, traženja argumenata podrške vlastitim suvremenim stavovima

Komentari 9

KL
klasika
14:17 05.07.2018.

Terry Gilliam, Monty Pythonovac, rekao je nedavno, revoltiran nametnutom mazohističkom političkom korektnošću: "Ne želim više biti bijeli muškarac. Ne želim više biti kriv za sve što je loše na ovom svijetu. Odsad sam crna lezba!"

VL
BA
bakulušić
17:50 05.07.2018.

Ako netko istinu pobija lažima, onda to može biti revizionizam u najgorem obliku i treba ga osuditi. Ako netko leži pobija istinom, onda je to - pravda i treba je podržati, Ako netko tvrdi, a tvrdi, da je moja bakaa ubijena u Jasenovcu - laže! I treba ga osuditi jer trguje sudbinom moje bake i mojih bližnjih. Nažalost, nitko ga ne osuđuje nego osuđuje mene tvrdeći da sam - revizionist povijesti. U Hrvatskoj još uvijek caruje laž. I ne samo u Hrvatskoj. A laž ne trpi istinu koja se uvijek prikazuje kao revizionizam.

VL
LU
lunar777
15:08 05.07.2018.

"Komunizam se u laži rodio, od laži živi i od laži će i umrijeti! - bl. Alojzije Stepinac.

VL
MK
mksdk
13:57 05.07.2018.

U trenutku kada je postalo jasno da u komunističkoj naraciji nema baš puno istine, kada su skrivani leševi isplivali na površinu a oni o kojima se stalno govorilo nikada nisu pronađeni i pokazani, tada je postalo jasno da revizija komunističke naracije postaje ne samo dopuštena nego i nužna. Ne postoji razlog zašto bi jedino u povijesti revizija bila smatrana nečim lošim i što se mora izbjeći pod svaku cijenu.

VL
DI
Diosiario
08:22 06.07.2018.

Od svih revizionista najgori i najbestidniji su detuđmanizatori kao što su: Mesić, Manolić, Vesna Pusić, Paraga, Čičak, Banac, Hasanbegović, Pilsel, žgadija iz ferala odnosnop srpskih novosti, Nobilo, i cijela bulumenta koja nas laže u oči o događajima kojima smo bili svjedoci i tvrde da je Hrvatska izvršila agresiju na BiH. Kolika je količina te veleizdaje i koja su žgadija ti veleizdajnici pokazatelj je da je ta najveća laž 20. stoljeća progurana na haškom sudu, dok je recimo Srbija uspjela u naumu da ne samo što je haški sud nije povezao sa zločinima u BiH, nego da Srbija uopće nije sudjelovala u tom ratu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.