Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Demokracija je u Hrvatskoj još uvijek u razvoju

I meni i vama, bilo kome od nas može se sviđati ili ne Željka Markić, ili bilo tko osobno sa svojim stavovima i inicijativama. No nitko nema pravo nekome išta zabranjivati i onemogućivati, posebno ne s pozicija poluga vlasti. Odakle Plenkoviću, Obersnelu ili bilo kome drugome s tih pozicija uopće takav obraz da mogu javno prijetiti onima koji drukčije misle.

Komentari 17

ST
stefj
11:20 14.05.2018.

Daleko smo mi od demokracije. Evo inicijative za referendum i već vlast gleda kako ograničiti referendum ubuduće. Već ovako je ograničen da se ne može izjašnjavati o porezima i sl... No ne treba čuditi što smo s demokracijom na vi, i ova vlada, ako i sve prošle sastoje se od bivših struktura ili njihovih potomaka koji su odgajani u isključivom, totalitarnom ozračju... Pogledajte npr. Stiera, nije imao šanse samo zato jer nema komunistički background...

VL
DU
Deleted user
12:13 14.05.2018.

demokracija u hrvatskoj je ...ali samo na papiru.....pa za visoki piliticki i ini sloj postojeci zakoni nisu uopce primjenjivi niti se primjenjuju...moze li osoba kojoj je sudjeno u tzv.psenicnoj aferi voditi znacajan resor nakon toga u demokraciji ne ..a u u hrvatskoj moze....

VL
BA
bakulušić
13:49 14.05.2018.

U Hrvatskoj je na djelu selektivna demokracija. Netko može što hoće, netko ne može ni ono na što ima sva prava. Oholost hrvatskih političara i medija dosegnula je vrhunac koji se zove - sramota. Nasljednici krune (zvijezde petokrake i beneficija koje ona nosi) nemaju ni stida ni srama. No, jedna narodna kaže: - Možeš što hoćeš ali ne možeš dokle hoćeš!

VL
Avatar Vinko
Vinko
15:03 14.05.2018.

Hrvatskom još uvijek vladaju komunjarski uzurpatori demokracije. HDZ, SDP, Plenković, Bandić, Obersnel i većina političara zaziru od demokracije koju bi prakticirao narod. Njima treba "njihova" demokracija. Patvorena demokracija ! Lažna demokracija !

VL
Avatar PLEN_KI_MOON
PLEN_KI_MOON
13:03 14.05.2018.

Nije samo u RAZVOJU nego ju se SREČAVA zabranam referenduma, ili ustavni sud blokira referendum ili kao što vidimo po najnovijem primjeru brani se i čak naplačuje prikupljanje potpisa!! Narod dok ih fizički ne rasturi na ulici, pola ZG dok ne spali i dok parlement ne izgori ovi štakor se neče opametit i komunističkim entalitet neče izač iz njih! DOLE HDZ-SDP klika! Trebamo nove ljude sa novim plitikama!!! Švicarska jedna od najrazvijenijih i bpgatijih zemalja Europe ima po 10-tak referendua godišnje! NAROD je vlast, vlast proizlazi iz naroda, tako USTAV kaže i ne toga ko SMIJE sprječavat bilo koje referendumsko pitanje! Narod smije i krivo odlučit ali opet je to narodna volja u državi u kojoj taj narod živi!!!

VL
DU
Deleted user
15:09 14.05.2018.

Mi smo doživjeli degolovsko prokletstvo višestranačja (Što jače stranke, to slabija Francuska!) i nikad više iseljavanja nego iz samostalne, demokratske (!!!) Hrvatske, nikad slabiji industrijski razvoj, nikad više parazitske birokracije koja bukvalno "guli kožu s leđa" poduzetnicima i obrtnicima, nikad lošije rangirani fakulteti itd. itd. Ukratko, nije to za svakoga jer hrv. puk je doživio i nuspojave demokracije, da imate duopol koji doduše sada prijeti triopol-om stranaka i dok se one uredno izmjenjuju na vlasti (uz sve veću izbornu apstinenciju), država klizi unatrag mjereno svim bitnim parametrima razvoja. Tko meni ne vjeruje, nek usporedi gospodarski razvoj Češke, Slovačke ili Poljske od momenta pada kom. režima do danas, s Hrvatskom. Postali smo crvenofenjeraši skupa s Bugarskom i Rumunjskom, još i ti bi nas mogli preteći. Tako da nama treba jednostavan potez - proglasiti rat SAD, istog dana potpisati kapitulaciju i dobit ćemo vojnog namjesnika SAD-a na čelu države i onda samo rad, rad i disciplina. Tako su stasali Japan i Njemačka nakon II svj. rata... Kakva demokracija, možemo mi njegovati razlike u mišljenjima i višestranačje, od toga nam je sve gore i gore... Pokazatelji govore sami za sebe!

VL
ML
mlinkamlinka123
14:05 14.05.2018.

kumunistička škola, izđe 50 posto dobiju 35 posto i vladaju. Mogu kupiti ljude davanjem povalstica branitelji, penzioneri, poljoprivrednici i sl. i sam sam dobio asfalt pored štale da nisam bio u stranci ne bi 20 nisam ništa dobio

VL
EM
emojmile
12:34 14.05.2018.

Demokracija kao pojava zivi samo na papiru i u Švicarskoj. Sve drugo je mrtvo slovo na papiru i nista drugo nego robovlasnistvo i neki oblici totalitarizma.

VL
Avatar nula
nula
15:40 14.05.2018.

Novinar koji se zove "despot" nam drzi lekciju iz demokracije, haha. Naravno da se demokracija uci, dugo uci, po 100-200 godina. Nasa je mlada, nije jos ni punoljetna. Trebat ce pricekati da nestanu, prirodnim putem, Partija i sljedbenici. Na pr, americka demokracija je stara 200 godina, svicarska federacija je stara 700 (!) godina...

VL
TO
tolitol
12:01 14.05.2018.

Ne treba se čuditi Plenkoviću jer je već "državotvorni" Karamarko 2014. zajedno s Milanovićem napravio sve kako bi tadašnja referendumska incijativa propala. Danas, ako je za vjerovati Jutarnjem, neizravno prigovara Plenkoviću da se boji referendumskih incijativa. Nevjerojatno. A što se tiče današnje postave partijskih vođa, i oni iz HDZ-a, i SDP-a, HNS-a, IDS-a, SDSS-a, Glasa itd., napravit će sve kako bi i ovaj put referendumska incijativa doživjela poraz. Što je još gore, ponovno će pokušati zabraniti referendumu, kao što je to uvijeno pokušala MIlanovićeva vlada. Tu naravno ogromnu ulogu igraju i mediji koji plešu onako kako im politika sugerira. Ignoriraju incijativu. Prve vijesti su eurosong i srpsko povijesno društvo. I krug je zatvoren. Je li ovo stvarna demokracija? Naravno da nije. Nadam se samo da će se ovaj put sakupiti kritična masa kako bi ovu zemlju mogli izvesti iz partitokracije i trule "stabilnosti" i "statusa quo".

VL
SZ
slaven.zadravec
13:29 14.05.2018.

Nije jasno, u svjetlu ovog članka, kako se na temelju demokratskog glasanja smije npr istospolnim parovima zabranjivati da stupe u brak? Jer, kaže autor:"No nitko nema pravo nekome išta zabranjivati i onemogućivati, ...".

VL
BI
billynik
12:12 14.05.2018.

Ovog ćelavog lika sam davno prestao čitati jer je to gubljenje vremena taj uvijek piše po nečijem nalogu.

VL
Avatar reference
reference
13:40 14.05.2018.

pa normalno da je u razvoju. jer da nije, ustasoidni likovi ko ti ne bi prismrdili medijima a kamo li pisali za njih.

VL
Avatar southman
southman
11:46 14.05.2018.

Iznošenje mišljenja o nekoj inicjativi za Despota predstavlja prijetnju ??

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.