Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministarstvo za demografiju
Povratak na članak

Demograf prof. Akrap: Demografija je malo nespojiva sa socijalom

Uvođenje Ministarstva za demografiju obitelj, mlade i socijalnu politiku prokomentirao je pročelnik Katedre za demografiju zagrebačkog Ekonomskog fakulteta

Komentari 6

ST
Stipeprof
10:32 15.10.2016.

Za vrijeme komunizma broj stanovnika Hrvatske povećao se za milijun ljudi. Od kad imamo "samostalnu, slobodnu i suverenu" Hrvatsku smanjio se za milijun ljudi. Hrvati su (navodno) tisuću godina sanjali da imaju vlastitu državu. Od kad su je dobili bježee iz nje glavom bez obzira.

VL
OS
osica
15:54 15.10.2016.

gospodine prof. Akrap. Možda i nije nespojivo "demografija i socijala", jer kod se demografija , nužno, "osim zaštićenih zvijezda" naslanja na socijalu. Rodite, beba bolesna, zamjena je već tu, firma prppadne , radite ne dobivate plaću, ili je nedostatna zaza život......"svi putevi s vašim malenim smotuljkom vode vas u socijalu, a ako imate malo sreće možda malecki i prohoda prije prvog posjeta. " Bez zaštite majke, bez stalnog posla roditelja , "demo grafija nam je sve bliža demagogiji".

VL
PL
plaha
17:36 15.10.2016.

Ma tko bi uopće htio sa socijalnom. Stručni radnici u sustavu socijalne skrbi - pravnici, socijalni radnici, psiholozi, socijalni pedagozi - potpuno su marginalizirani, necijenjeni, najslabije plaćeni visokoobrazovani stručnjaci u državi. A zanimljivo je da svi, pa i mediji kojioji redovito prikazuju slučajeve iz perspektive samo jedne strane, najbolje znaju što bi u svakom pojedinom slučaju trebalo učiniti. Nitko se ne prtlja učitelju, liječniku, odvjetniku, veterinaru, stomatologu. ., ali u socijalnu skrb i nogomet baš svi se razumiju. I nitko ne želi u ministarstvo socijalne skrbi pa ni ugledni prof.dr.sc.Akrap. Jer demografije bi valjda trebala biti sustav sam za sebe.

VL
FE
fefellerunt
11:00 15.10.2016.

Dajte još veće privilegije ženama, pa će natalitet biti još manji , odnosno ono što bi ga i bilo , bilo bi uglavnom poput umjetne oplodnje kao što se danas radi stoci . kada se zna da 99 % žena u ovoh državi ne drži nimalo do poštenja, časti, iskrenost i rada, nego se sve svodi da uživaju u životu , a kako bi one mogle da uživaju u životu raditi će pošteni muškarci , kojima bi poslije mogle podvaliti tuđe dijete u skladu sa trendovima 21. stoljeća

VL
DU
Deleted user
09:53 15.10.2016.

Demografija se može rješiti modelom koji ima Izrael. Ali za to političari i svi koji imaju moć odlučivanja moraju voljeti svoju zemlju i narod.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.