Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA PRAVILA

Dva zagrebačka fakulteta od ponedjeljka zabranjuju ulaz studentima bez COVID potvrde

PIXSELL
11.11.2021.
u 11:32

S fakulteta su dgovorili na pitanje što će biti sa studentima koji nisu cijepljeni.

Studenti koji nemaju važeću EU digitalnu COVID potvrdu od 15. studenoga 2021. godine neće moći pristupiti niti jednom obliku nastave ni boraviti na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu

Veterinarski fakultet, osim obaveznih COVID potvrda za zaposlenike, odlučio je uvesti obavezne COVID potvrde i za sve studente. Bez nje neće moći pratiti nastavu ni u kojem obliku. Studenti koji nemaju važeću EU digitalnu COVID potvrdu od 15. studenoga 2021. godine neće moći pristupiti niti jednom obliku nastave ni boraviti na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu, stoji u obavijesti koju su dobili studenti Veterinarskog fakulteta u Zagrebu, a koju potpisuje tamošnji dekan Nenad Turk.

Izostanak s nastave zbog neposjedovanja važeće COVID potvrde istovjetan je izostanku iz drugih razloga, navode.

Studenti su izostanak s nastave iz razloga navedenog u prethodnoj točki dužni opravdati Referadi za integrirani preddiplomski i diplomski studij Veterinarskog fakulteta, a za izostanke vrijede iste odredbe kao i za izostanke s nastave zbog bilo kojeg drugog razloga, piše u obavijesti.

Svi koji iz medicinskih razloga se ne mogu cijepiti i dobiti COVID potvrdu, moraju Referadi dostaviti službeni dokaz o kontraindiciranosti cijepljenja, najkasnije do petka u 14 sati. Njima će se omogućiti da prisustvuju nastavi, ali uz pojačane mjere, navode s Fakulteta.

Na kraju obavijesti s fakulteta podsjećaju studente i da je cijelo vrijeme u svim zatvorenim prostorima Veterinarskog obavezno nošenje zaštitnih medicinskih maski na ispravan način.

U nadi da će dosljedno provođenje navedenih nužnih i propisanih mjera, kao i nastavak provođenja svih drugih nužnih epidemioloških mjera, pridonijeti što bržem smirivanju epidemiološke situacije bolesti COVID-19, od vas kao studenata biomedicinskog područja očekujem cjelovito poštivanje i razumijevanje navedenih mjera u svrhu održavanja neometanog nastavnog procesa, stoji u obavijesti koju potpisuje dekan Turk uz dodatak kako su ove mjere podložne izmjenama ili dopunama sukladno odlukama Stožera RH, navode.

Također, studenti Fillozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu dobili su obavijest da će se nastava od 15. do 26. studenog odvijati isključivo online, a s kontaktnom nastavom nastavljaju 29. studenog.

Najavili su i kontrole - pri ulasku u zgradu fakulteta od 15. studenog svi moraju imati COVID potvrdu o cijepljenju, potvrdu o preboljenju i/ili pravovaljani negativni test (antigenski ili PCR, ne kućni test), a studenti i iksicu.

Navode kako će fakultet zaposlenicima refundirati troškove testiranja obavljenih zaključno s 28. studenog.

Komentara 4

Avatar Ginomo1878
Ginomo1878
10:30 11.11.2021.

Znači dozvoljeno je da svaki ravnatelj fakulteta glumi epidemiologa kako mu se ćefne??? Oni ne plaćaju testiranje svojim studentima? Ako nije omogućena alternativa u vidu online nastave isl., onda je ovo direktna prisila studenata na cijepljenje.

Avatar sadmitrebato
sadmitrebato
09:57 11.11.2021.

cijepljeni nakon 6 mjeseci više nemaju zaštitu za zarazu, na čemu se temelje ove covid potvrde?

BE
bear123
09:37 13.11.2021.

Ovo je direktna diskriminacija i prisila. Krši se pravo na obrazovanje i potiče se provodba medicinskog eksperimenta koja je protuustavna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije