Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEMI S UČENICIMA

Debakl: Nijedan maturant nije prošao prijamni!

školska ploča
Anto Magzan/PIXSELL
27.08.2013.
u 17:51

Ministrica obrazovanja ostala je bez riječi na taj gotovo apsurdan podatak o neuspjehu školaraca

Nijedan jedini maturant u glavnom gradu Liberije nije uspio dovoljno dobro riješiti testove da bi se upisao na fakultet. Više od 25 tisuća kandidata palo je na prijamnom tako da prvu godinu na državnom Sveučilištu u Monroviji neće upisati nitko. Kao glavne razloge neuspjeha ispitivači navode nedostatak entuzijazma te slabo znanje engleskog.

Ministrica obrazovanja ostala je bez riječi na taj gotovo apsurdan podatak. Iako u školskom sustavu postoje brojni nedostaci, ona sumnja da masovni neuspjeh ipak možda govori nešto i o kriterijima ispitivača.

– Ovo je kao da su počinili masovno ubojstvo – kratko je komentirala.

Treba napomenuti da sveučilište naplaćuje pristup prijamnom ispitu, a svaki kandidat plaća otprilike sto kuna. Novac smije na fakultet, a studenti ne.

Liberija se još oporavlja od rata koji je završio prije deset godina.

>> Maturanti lošiji nego prošle godine, prosječna ocjena trojka!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije