Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kosoričin poučak

Davor Žmegač jedini kazao i dokazao da zna govoriti engleski

'sisak - 01.06.2010., Sisak - Sisacko-moslavacka zupanica Marina Lovric Merzel. Photo:Nikola Cutuk/PIXSELL'
'Nikola Cutuk/PIXSELL'
09.08.2010.
u 07:05

M. Bakšić i T. Paunović slabo govore engleski, županica M. Lovrić-Merzel koristi prevoditelja, a Nenadić je išao na tečaj

Premijerkin "I was in Hungary day after yesterday" potaknuo nas je da ispitamo znanje engleskog ili drugih stranih jezika lokalnih čelnika.

Od ispitanih gradonačelnika, jedino je Davor Žmegač, gradonačelnik Kutine, kazao da odlično poznaje engleski, i to dokazao.

– Kutina is an industrial city, located 70 kilometers from Croatia's capital, Zagreb – kratko je Žmegač na engleskom predstavio svoj grad. Petrinjski gradonačelnik Željko Nenadić kazao je da je završio drugi stupanj engleskog jezika, a služi se i njemačkim.

– Ne želim da me itko ispituje. Ja sam profesor, ne vi – rekao je. Služe se engleskim i Milan Bakšić, gradonačelnik Gline, te Tomislav Paunović, gradonačelnik Hrvatske Kostajnice, no priznaju da ga ipak slabo govore.

– Znam čitati, ali pisanje mi ide slabo – kaže Bakšić. Paunović se služi i njemačkim, no za oboje ipak treba prevoditelja. Županica Marina Lovrić Merzel preko glasnogovornice je odgovorila pismenim putem:

– Županica Marina Lovrić Merzel služi se engleskim i njemačkim jezikom u osobne svrhe. U službene svrhe županica koristi isključivo usluge profesionalnih prevoditelja – stoji u odgovoru. Do Dinka Pintarića i Antuna Vidakovića nismo uspjeli doći.

Komentara 4

Avatar _Hedon_
_Hedon_
03:59 10.08.2010.

Pa i Marina ima prometni faks, cudna li cuda

DJ
djakputnik
23:49 09.08.2010.

Zanima me koliko je proračun Grada Kutine siromašniji zbog ovoga hvalospjeva spin-majstoru prometnih \"znanosti\"?

JO
josipaxx
19:32 12.10.2010.

svatko tko nije ljubomoran i ogorčen na njegovu sposobnost neka realno sagleda što je uspio napraviti iz kutine,centar je bio ruglo a sada je predivno mjesto za šetnju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije