Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubojstvo starice

Davitelju iz Plaškog prijeti i do 40 godina robije

'Karlovac - Policija privodi Milana Mikica osumnjicenog za ubojstvo starice Anke Klipa u Plaskom. Mikic je navodno ubojica 88-godisnje starice. 210710 Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
'Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
23.07.2010.
u 20:00

Jednomjesečni pritvor za M. Mikića, koji je zbog 300 kuna ubio staricu, i G. Oskoruša, koji je mačetom nasrnuo na policajca.

Milan Mikić (25), osumnjičen za ubojstvo 88-godišnje Ane Klipe iz Latina kod Plaškog, i Goran Oskoruš (19), prijavljen zbog pokušaja ubojstva policajca, na kojeg je nasrnuo sa 74 centimetra dugom mačetom, ostaju još najmanje mjesec dana u pritvoru. Odluka je to Županijskog suda u Karlovcu koju nam je prenijela glasnogovornica Alenka Laptalo.

Mikić, koji je nakon ubojstva starice iz njezina doma odnio sav novac koji je imala, a riječ je o 300 kuna, mogao bi biti kažnjen i dugotrajnim zatvorom jer je prijavljen za teško ubojstvo, za što je propisano najmanje osam godina zatvora. Njegov prijatelj i šurjak Oskoruš, zvani Nune, iza rešetaka bi mogao provesti najmanje pet godina. Kad Mikić, bude li osuđen, krene na izdržavanje kazne, na slobodi će biti Niko Batljan zvani Riža, prvi suprug Mikićeve žene Ivanke, Goranove sestre. S Batljanom 23-godišnja Ivanka ima troje djece, koja su smještena kod udomitelja u Ogulinu, a Mikićevo dijete treba roditi za četiri mjeseca. No, nijednog od njih dvojice, kaže, ne želi vidjeti nikad više. Jer njezin stariji brat Ivica Cindrić osuđen je zato što je zajedno s Rižom i mlađim Goranom opljačkao i nasmrt pretukao povratnika u Banju Luku Ivu Bartulovića.

– Jednog sam brata strpala u zatvor. Ovog, bome, neću. Nije Goran ništa napravio. Pa Mikić je krenuo mačetom na policajca – kaže, a isto ponavljaju i njezini roditelji Anđelka i Ivica iako su policajci koji su došli na intervenciju u Pothum Plaščanski, gdje Oskoruši žive, vidjeli u čijim je rukama bila mačeta. I Mikić i Oskoruš ponovno će biti ispitani sljedeći tjedan. Kod prvog pojavljivanja pred sutkinjom nisu željeli iznositi svoju obranu.

Ključne riječi

Komentara 6

RA
rane312
01:40 24.07.2010.

Zanimljivo je to da vecernji ne prenosi bas sve novosti i nove slucajeve korupcije u kojima je glavni akter price KREDEZE,iz aviona se vidi da je ovaj portal kao i novine KREDEZEOVSKO glesilo...... ŠTO JE LJUBO BUŠIĆ ISPRIČAO USKOK-U? HDZ-u smo dali 600.000 kuna da bi nam Mravak dao posao

PG
praseca gripa
22:24 23.07.2010.

Koliko ce onda dobit Karadzic,Mladic.Hadzic? Tisuce godina!

OB
-obrisani-
00:34 24.07.2010.

jebote, jel kuži neko ove odnose... ko je tu kome brat, šurjak, ko je koga jebo a ko s kim ima dijete i ko je na koga nasrno mačetom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije