Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Saga o Milibandima

Davidu bi bilo bolje da sam ode nego da rovari protiv brata

mil
AFP
VL
Autor
Hrvoje Dečak
27.09.2010.
u 15:48

Navodno je Ed Miliband ponudio bratu Davidu da bira mjesto u vladi u sjeni koje želi, ali mnogi misle da mu je bolje da se povuče.

Dramatičan ishod glasovanja u “groznici subotnje večeri” britanskih laburista, kad je 41-godišnji Ed Miliband tijesno pobijedio četiri godine starijeg brata Davida i postao vođa stranke, donio je niz pretpostavki o budućnosti laburista, ali ponajviše samog Davida Milibanda. Svi se pitaju što će sada bivši Brownov ministar vanjskih poslova i ima li daha za nastavak karijere.

Za to vrijeme, njegov brat Ed dao je prvi intervju kao čelnik laburista.

Taj također bivši Brownov ministar, ali energetike, rekao je da su njegovi ciljevi obrana “iscijeđene” srednje klase i vraćanje na vlast Laburističke stranke.

Podsjetimo, “crveni” su proljetos poraženi prvi put poslije 13 godina i dolaska Tonyja Blaira na mjesto britanskog premijera.

– Želim pokazati da je naša stranka na strani iscijeđene srednje klase u našoj zemlji i na strani svakoga tko radi naporno i želi napredovati – kazao je Ed Miliband za Sunday Telegraph.

Smatra da je novoj generaciji povjerena transformacija Laburističke stranke “što će biti velik izazov”.

Miliband mlađi ustvrdio je da se neće protiviti aktualnim vladinim mjerama štednje jer misli da javne službe moraju naučiti raditi više uz manje sredstava.

Za to vrijeme David Miliband razmišlja što dalje – ostaviti politiku ili ustrajati u njoj. Pojedini stariji laburisti tvrde da 34-godišnji David ne želi jasno potvrditi svoje obećanje da će vjerno služiti svojem bratu Edu, novom čelniku laburista. Davidovi prijatelji kažu da vjerojatno neće donositi čvrste odluke do srijede u pet sati popodne, kad istječe rok da se izjasni hoće li u utrku za kabinet u sjeni. Ipak, priznao je da nije gledao prvi bratov intervju na položaju novog šefa laburista, ali izrazio je mišljenje da je Ed krenuo “jako dobro”.

Neki pak misle da bi bilo najbolje da David Miliband ode, jer se boje da bi svaki njegov potez mogao biti tumačen kao da to radi da bi napakostio svom bratu.

Navodno je Ed ponudio Davidu da bira mjesto koje god želi u vladi u sjeni, ali mnogi misle kako je bolje da to ne prihvati nego da diskretno ode.

– Najbolje je da to učini upravo sada – smatraju brojni laburisti.

Komentara 1

DH
dalibor.hren
16:05 27.09.2010.

Živo me boli za MILIBANDU. Bolje bi nam bilo da riješimo NAŠUBANDU

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije