Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Misle na druge

Darovani paketi hrane i šunkica uljepšat će mnogima blagdane

'balog01_ruk_sis_190411'
''
23.04.2011.
u 12:06

Kutinski Crveni križ darivao teške invalide, a sisačka udruga Sveti Kvirin osigurala donaciju za 2050 korisnika

Marica Balog iz Osekova, koja već 33 godine živi u Kutini, iznenadila se darom koji su joj u njezin dom donijeli predstavnici kutinskog Crvenog križa. Njegovateljica Sanja Sović, koja Maricu, stopostotnog invalida, obilazi redovito, ovaj put joj je za Uskrs donijela paket sa šunkom i hrenom, da barem donekle doživi blagdanski ugođaj. Marica je u kolicima od rane mladosti i živi sama u stanu, a kazuje da je veseli svaki kontakt s ljudima, te da joj iz kutinskog Crvenog križa uvijek pomažu.

– Nisam očekivala paket sa šunkom i hrenom, jer znam da je recesija pa se nisam nadala daru, ali zahvalna sam iako sama ne znam kada ću potrošiti dobivene darove. Možda bi bilo bolje da su dali nekom drugome, koji ima bolji apetit – šali se Marica, koja je jedan od 20-ak invalida kojima su ovih dana šunkice podijeljene.

A jedna velika pošiljka humanitarne pomoći omogućit će ljepše blagdane i mnogima diljem županije. Naime, ovih je dana u sisačku humanitarnu udrugu Sveti Kvirin stigla donacija "teška" više od 80.000 kuna, koja će u danima oko Uskrsa biti podijeljena osobama u potrebama s područja čitave županije.

– U vrijeme recesije ovakva je pomoć izuzetno velika. Uz odjeću, dobili smo i nove cipele, igračke, školski pribor, higijenske potrepštine, mlijeko, čokolade, pekmez i ostalo – kaže predsjednica udruge Željka Mezej. Darovanim prijevozom općine Sunja volonteri su u Slovince već prevezli dio pomoći, vrijedne 10.000 kuna.

– Potrepštine ćemo raspodijeliti našim mještanima i ovi nam paketi u tjednu blagdana jako puno znače – kazala je doseljenica Radmila Jurić, i sama korisnica socijalne pomoći. Uz dvoje djece i mnoštvo unučadi život bez posla na području posebne državne skrbi sve je teži.

– Godišnje ovoliku količinu dobijemo kroz dvije donacije zaklade Recobot, s kojom surađujemo već 12 godina. Nedavno smo i od Caritasa Zagrebačke nadbiskupije zaprimili mlijeko i jaja u prahu. Imamo 2050 korisnika, a obuhvaćamo najugroženija područja, Dvor, Banski Grabovac i ostala mjesta gdje uglavnom prevladava starije i nemoćno stanovništvo – dodaje Mezej. Četiri volontera humanitarne udruge Sveti Kivrin u Galdovu rade svaki dan od 9 do 13 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije