Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE

FOTO U gospićkoj bolnici ženi izvadili tumor od 20 kilograma: 'Gospođa je mislila da se deblja'

Foto: Darko Milinović/Facebook
1/5
10.08.2023.
u 16:26

Objasnio je da tumor ove veličine može narasti u roku nekoliko mjeseci te nadodao da je u ovom slučaju prošlo i godinu dana od prvih promjena

Bivši ministar zdravstva, Darko Milinović u gospićkoj bolnici uspješno je obavio operativni zahvat uklanjanja tumora teškog 20 kilograma. Milinović je odmah pri dolasku gospođe s dijagnozom raka jajnika skupio liječnički tim i započeo s operacijom, a gospođa Ivanka je uspješno operirana. Fotografije tumora koje bi mogle biti uznemirujuće objavio je Milinović na svom Facebook profilu. 

"Poznajemo se već godinama. Ona nije obraćala pažnju, mislila je da se deblja. A i nije godinama bila na pregledu. Tek kad su bolovi postali snažni odlučila je doći. Uvijek su takve operacije s tumorom od oko 20 kg rizične, ali je gospođa Ivanka, koja je u svojim 50- im godinama, vjerovala meni. Nije htjela ići u Zagreb ili Rijeku", rekao je Milinović za Danas.hr. 

Objasnio je da tumor ove veličine može narasti u roku nekoliko mjeseci te nadodao da je u ovom slučaju prošlo i godinu dana od prvih promjena. "Pripreme su tekle uobičajeno za takve operacije. Pacijentica se šalila pa mi kazala da sam kao estetski kirurg kad sam od tolikog trbuha napravio ravan. Bilo je zeznuto, pa 20 kilograma je bilo u njemu", rekao je. Nastavak liječenja ovisi o PHD nalazu.

 "Milinović je pohvalio tim liječnika koji je uz njega sudjelovao u ovom zahvatu. "Zahvaljujem se i timu bez koji ovo ne bi uspjelo i koji zaslužuju sve pohvale dr. Vrkljan, dr. Marinkoviću, anes.tehničarki Kovačević, instrumentarki Ratković i instrumentaru Leniću". Također, dodao je da su već nebrojeno puta dokazali da su sposobni i educirani i za operacije ovakve vrste, a nedavno su prvi u Hrvatskoj nakon dr. Mataka iz Zadra operirali najnovijom minimalno invazivnom metodom V NOTES.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO: Sjajan uspjeh naših liječnika: Prvi put u Hrvatskoj izveden zahvat na tumoru robotskom rukom

B

Komentara 3

CR
Crepina1104
17:16 10.08.2023.

Čestitke cijelom timu. Dr. Milinović je više puta dokazao da mu nije mjesto u politici..

EZ
ezer
19:08 10.08.2023.

Vidjet ćemo kroz dvije godine kako se gospođa osjeća.

MA
marinalučica
16:42 10.08.2023.

Je li ovo članak od prije desetak godina, ili je to nešto novo, mislim na operaciju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije