Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sigurnosna akcija

Dani tehničke ispravnosti vozila

ilus
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
03.12.2013.
u 19:52

Vlasnici vozila su se u akciju uključivali dobrovoljno, a težište je bilo na pružanju savjetodavne i tehničke pomoći stručnih osoba

Na području PU vukovarsko-srijemske provedena je preventivno-sigurnosna akcija Dani tehničke ispravnosti vozila koja je omogućila besplatne preglede vozila u stanicama za tehničke preglede vozila (osim vozila koja u navedenom razdoblju imaju zakonsku obvezu provođenja tehničkog pregleda i registracije), uz poticanje vozača da preventivno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu na cestama, kažu u PU vukovarsko-srijemskoj.

Vlasnici vozila u akciju su se uključivali dobrovoljno, a težište je bilo na pružanju savjetodavne i tehničke pomoći stručnih osoba kako bi se uklonili eventualno utvrđeni nedostaci na vozilu. Za trajanja akcije zaustavljeno je i kontrolirano 778 vozila, od kojih je na 13 utvrđena tehnička neispravnost te su upućena u stanicu za tehnički pregled vozila.

Na četiri vozila uočeno je kako nemaju zimske gume. Prema podacima Centra za vozila Hrvatske, tehničkom pregledu pristupila su vozila prosječne starosti 13 godina, pri čemu je tehnička neispravnost utvrđena u 35 posto slučajeva. No, kažu u Centru, nije riječ o većim tehničkim neispravnostima nego o manjim nedostacima na svjetlima. Uglavnom svjetla nisu radila ili nisu bila pravilno prilagođena.

>> I Volvo razvija auto bez vozača. Znat će se sam i parkirati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije