Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i dalje visoke temperature

Danas stiže promjena vremena. Za veći dio Hrvatske upaljen žuti meteoalarm

Zagreb: Dan počeo maglovitim jutrom
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/9
27.12.2023.
u 06:35

Za dio Hrvatske upaljen je žuti alarm i to zbog najavljene magle. Nastavlja se razmjerno toplo vrijeme. Najniža temperatura zraka od 0 do 5. Najviša dnevna većinom od 11 do 16.

Nakon nekoliko sunčanih dana i visokih temperatura za ovaj dio godine, u srijedu za dio Hrvatske stiže manja promjena vremena, no i dalje će se nastaviti razmjerno toplo vrijeme. Ipak, prema vremenskoj prognozi, srijeda će biti manje topla i vjetrovita, uz dosta oblaka i magle koja bi se mjestimice mogla i dulje zadržati. 

Ujutro i dio prijepodneva često niski oblaci i magla, a od sredine dana u većini krajeva sunčana razdoblja. Oblačnije će se, javlja DHMZ, zadržati na zapadu zemlje, osobito na sjevernom Jadranu.

DHMZ je na svojim stranicama za srijedu izvijestio kako je za dio Hrvatske upaljen žuti alarm, odnosno da je vrijeme potencijalno opasno. I to upravo zbog najavljene magle, za osječku regiju, zagrebačku, gospićku i karlovačku.

Foto: DHMZ

Poslijepodne će biti i manje toplo nego u utorak, uz najvišu temperaturu većinom od 11 do 13°C, te uz ponegdje umjeren jugoistočni vjetar. U središnjoj Hrvatskoj do sredine dana često magla i niski oblaci, koji se ponegdje mogu i dulje zadržati. Zatim djelomice sunčano. Najniža jutarnja temperatura većinom od 0 do 3°C, a dnevna će ovisiti o dugotrajnosti magle, javlja prognostičar za HRT.

GALERIJA Najbolje fotografije u 2023. godini

Zagreb: Dan počeo maglovitim jutrom
1/103

 

Mjestimične magle bit će i na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj, osobito ujutro. Najviša dnevna temperatura zraka od 10°C u gorju do 15°C na otocima, a najniža od 2°C po kotlinama do 8°C na obali. U Dalmaciji i na jugu Hrvatske djelomice sunčano, u noći i ujutro ponegdje s maglom, osobito u njezinoj unutrašnjosti, a temperature će se penjati i do 16°C.

 

 

Ključne riječi

Komentara 3

LO
Lolita3
09:30 27.12.2023.

Nisu objasnili treba li se obući slojevito?

Avatar Idler
Idler
08:44 27.12.2023.

manje toplo = hladnije !

Avatar korisnik652
korisnik652
07:43 27.12.2023.

Biti ćemo u oblacima jutros...kako tko...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije