Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog nezadovoljstva
Povratak na članak

Završen sastanak s Berošem, prosvjed liječnika 18. ožujka: 'Vjerujemo samo djelima, a ne riječima'

Anketu su proveli HLK, Hrvatski liječnički sindikat (HLS), Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL), Koordinacija hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) i Inicijativa mladih liječnika (IML), a ispunilo ju je 41 posto liječnika u javnom zdravstvu, odnosno njih 5700, od kojih je 97 posto izrazilo nezadovoljstvo svojim radno-pravnim statusom.

Komentari 15

PV
prcko.vita
10:17 17.02.2023.

Koliko još moramo pisati da ovo ovako zdravstvo ne valja. Dijete treba napraviti hitno ultrazvuk abdomena, dobili termin krajem srpnja. Ako možemo platit u poliklinici odmah smo na redu. Ljudi, to nije normalno. A plaće normalno minić, a sve poskupjelo do neba. Ako ne znaju kako ovo rješit neka se maknu, daju onima koji znaju.

VL
KA
kažemja
11:05 17.02.2023.

Liječnici su apsolutno potplaćeni i podržavam njihov prosvjed i štrajk.Medicinski fakultet je daleko najteži i najzahtjevniji i jedini traje 6 godina a da ne govorim još o specijalizaciji .U odnosu ,recimo na saborske zastupnike koji većina ima srednju školu doktori jako zaostaju po plaćama za njima

VL
DE
deps
11:23 17.02.2023.

Nigdje u svijetu nije zdravstvo dobro. Hrvatsko zdravstvo napreduje. Uređuju se i grade bolnice, nabavlja oprema i poboljšava funkcioniranje. Najbolji dio su ljudi koji tamo rade i zato ih treba cijeniti, a najmanje što treba je povećati im plaće. Vjerujemm da Vlada radi i u tom smjeru, ali je već trebala nešto učiniti, da to najbolje što u društvu imamo ne bude tako nezadovoljno.

VL
DU
Deleted user
21:56 17.02.2023.

Sramotan i "osobno politikantski" istup problematici zdravstvenoj nedoraslog resornog ministra (samo vidjeti službenu brojku žrtava od COVIDa u RH!), koji u jednom trenutku izjavljuje kako je liječnički protest "u funkciji skorih izbora"!

VL
TA
Tarantula
07:47 17.02.2023.

Tražite i vi veća prava, veće plaće i benificije...nego zašto se ne pobunite protiv dugih lista čekanja? Zašto se ne pobunite zbog korumpiranih direktora koji preplaćuju proizvode i usluge od svojih jataka? Zašto se ne pobunite protiv besplatnih specijalizacija kod proizvođača lijekova gdje vi onda samo njih propisujete, trebalo to pacijentu ili ne? Zdravstvo treba privatizirati jer su totalno neučinkoviti, vi od vezista ne možete pošteno doći na red i zato čekate magnet po 3 godine, jer ima "potrebitijih rođaka" prije.

VL
KA
kanđija
19:13 17.02.2023.

Primanja lijenčina su prevelika..rade samo par sati..ostalo zarađuju privatno. A ni medicinske sestre nemaju baš neka mala primanja od 1200 do 1800 eura. Pa od 12 nema žive duše od doktora u bolnici..Najtragičnije je da uopće ne brinu o pacijentima? čast iznimkama

VL
DU
Deleted user
14:53 17.02.2023.

Sigurno je da zdravstvo treba renovirati. To se jako lako moze napraviti ako se makne politika. Privatizirati zdravstvo bila bi katastrofalna pogreska. U Hrvatskoj smo uvijek imali i privatne lijecnike - to je jedno ali privatizirati zdravstvo sigurno vodi u katastrofu. Devedest posto gradana nebi si moglo placati zdravstvo , osim mozda neku malu osnovicu. Mnoge pretrage sigurno si nebi mogli placati.Imali bi bolesne ljude koji cekaju kraj u svom domu i prazne bolnice. Ako si sada zamislite djecu kojoj treba lijecenje- mozete se samo raplakati. U privatiziranom zdravstvu i alergija postaje nocna mora.

VL
IC
ICCO
10:58 18.02.2023.

Prosvjednicima je trebalo pustiti novi bećarac o drugu AP i odmah bi u transu pristali i na niže uvijete!

VL
MA
Marko1337
09:54 17.02.2023.

Kada će konačno prosvjedovati pacijenti, narod koji tako skupo plaća ovo zdravstvo sa liječnicima ok kojih 50 % ne radi ništa, ali zato rade privatno, a brojni još i pljačkaju te kradu lijekove, opremu, sve što je moguće. Općenito učinkovitost liječnika i medicinskog osoblja ja manja od 20 % od onog u privatnom sektoru, čast malobrojnim izuzecima. Jedini lijek je privatizacija i vaučerizacija zdravstva.

VL
DL
Dvanaest__legija
09:06 17.02.2023.

Sve liječničke udruge su ukaljale svoj ugled u protekloj pandemiji i nimalo ih ne žalim. HLK i HUBOL su, iako su znali da cijepljeni prenose kovid, inzistiranjem na uvođenju nacističkih potvrda u bolnice, ubili brojne najugroženije pacijente! U tom genocidu se naročito istaknuo Krešimir Luetić, predsjednik HLK!

VL
SA
sasha68
13:19 17.02.2023.

kaze hoće djela, pa ne mogu ni izglasat u jednom danu a kamoli djelovat..valjda je logicno da se da neki rok-mjesec,dva-ovako to djeluje cisto politički

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.