Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARŠ MILIJUNA MASKI

Danas prosvjedi Anonymousa diljem svijeta

anonymous
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
05.11.2013.
u 07:44

Prosvjedi će se održati i u Hrvatskoj. Okupljanje počinje u 19 sati na Trgu bana Jelačića u Zagrebu te ispred Radija Rijeke u Rijeci

Hakeri iz skupine Anonymous danas organiziraju prosvjede u više stotina gradova, od Sydneya do Seattlea, pod nazivom Marš milijuna maski, javlja RT. Prosvjedi se odvijaju na Dan Guya Fawkesa, koji je 5. studenog 1605. bio jedan od sudionika neuspješnog pokušaja dizanja zgrade britanskog parlamenta u zrak. Po njemu su ime dobile i prepoznatljive maske koje sudionici prosvjeda nose.

Prosvjedi bi se trebali održati u više od 400 gradova, a najiščekivaniji su oni u glavnim gradovima kao što su Washington i London. Prosvjedi će se održati i u Hrvatskoj. Okupljanje počinje u 19 sati na Trgu bana Jelačića u Zagrebu te ispred Radija Rijeke u Rijeci. Kako poručuju iz hrvatske podružnice Anonymousa, razloga za prosvjed ima mnogo.

– Mimohod milijuna maski (MMM) održava se 5. studenog 2013. diljem svijeta sa svrhom izražavanja nezadovoljstva i prosvjeda zbog niza razloga, primjerice protiv svjetskih vlada, protiv fašizma 21. stoljeća kao što je neoliberalni kapitalizam, tzv. bankstera, ratova i imperijalizma, protiv rastuće nezaposlenosti i siromaštva, smanjivanja ljudskih i radničkih prava uz istodoban rast policijskih država diljem svijeta, protiv GMO-a, špijuniranja ljudi na internetu i kršenja privatnosti" – poručuju iz Anonymousa Croatia.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar DonLon
DonLon
14:50 05.11.2013.

Uvijek sam skeptican oko megalomanskih "predvidjanja" maskiranih klinaca.

CF
Crveni@fašist
11:21 05.11.2013.

danas je: dtt23 xcs712

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije